14 Οκτ 2013

Ημέρα Λευκού μπαστουνιού – ημέρα ευαισθητοποίησης για τα προβλήματα προσπελασιμότητας μέσα στην πόλη

H 15η Οκτωβρίου έχει ορισθεί διεθνώς ως ημέρα ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας σε ζητήματα που αφορούν τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης.


Η «Ημέρα λευκού Μπαστουνιού» όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται είναι μία ακόμη αφορμή προκειμένου να κινητοποιηθούμε  όλοι, ως πολίτες ή ως συλλογικοί φορείς προκειμένου να συνδράμουμε στην διευκόλυνση των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Ο Δήμος Δράμας καταβάλει σημαντική προσπάθεια ώστε τα άτομα με αναπηρίες να έχουν μία ανεξάρτητη διαβίωση και να κινούνται χωρίς προβλήματα μέσα στην πόλη. Οι κίτρινες λωρίδες όδευσης τυφλών που δημιουργήθηκαν και θα δημιουργούνται σε κάθε νέα ανάπλαση πεζοδρομίων πρέπει να είναι πάντοτε ελεύθερες και οι διασταυρώσεις τους με την άσφαλτο δεν θα πρέπει να φράζονται από σταθμευμένα ΙΧ ή άλλα οχήματα εμποδίζοντας την κίνηση τους.
     
Ο Δήμος Δράμας συνεχίζει την προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη και τις κοινότητες και για να το πετύχει χρειάζεται τη συνεργασία όλων μας. Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί στην προσπάθεια αυτή.

  

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ