15 Οκτ 2012

Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ: «Θα είμαι ξανά Υποψήφιος»


« Ανοίγω ξανά τις διαδικασίες εκλογής Υποψηφίου Δημάρχου. Στόχος μου είναι η ενότητα. Δε φυγομαχώ. Θα είμαι ξανά Υποψήφιος»

Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας το πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2012, η ετήσια Γενική Συνέλευση της Δημοτικής μας Παράταξης «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα».


Σε μια εποχή που ο κόσμος απαξιώνει κάθε τι που έχει σχέση με την πολιτική, η προσέλευση των μελών και φίλων της παράταξης ξεπέρασε τα αναμενόμενα.

Αρχικά εκλέχτηκε το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης που αποτελούνταν από τον Γιάννη Παχατουρίδη, τη Γεωργία Χειράκη και τον Χρήστο Λιθηρόπουλο. Μετά έγινε από τον Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη, ταμία του Σωματείου, ο οικονομικός απολογισμός του έτους. Ακολούθησε παρουσίαση τήρησης στατιστικών στοιχείων στο διαδίκτυο, από τον Ανδρέα Ιατρίδη, υπεύθυνο μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Υποψηφίου μας Δημάρχου Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και της παράταξής μας.

Κατόπιν πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του Σωματείου Αθανάσιος Πάππος για να κάνει τον απολογισμό δράσεων. Αντί όμως λόγων παρουσιάστηκε ένα 10λεπτο βίντεο, που αναφέρονταν στην επικύρωση της υποψηφιότητας του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (Ιούνιος 2011), στην εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού (Οκτώβριος 2011), στην κοπή της βασιλόπιτας (Ιανουάριος 2012), στην παράσταση καραγκιόζη (Μάρτιος 2012) και στην εκδήλωση για το περιβάλλον στο θεατράκι «Σωκράτης Δημητριάδης» στην Αγία Βαρβάρα (Ιούνιος 2012). Μετά το βίντεο ο κύριος Πάππος αναφέρθηκε στις δύο δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα που αφορούν στη συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά άπορων οικογενειών, καθώς επίσης και τη μεγάλη προσπάθεια για τη συγκέντρωση χειμερινών ειδών για άπορες οικογένειες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο κύριος Πάππος έθεσε επίσης και το θέμα της αλλαγής του ονόματος της παράταξης σύμφωνα και με την πρόταση του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ τον Ιούνιο του 2012. Στη ψηφοφορία που ακολούθησε με μεγάλη πλειοψηφία το σώμα αποφάσισε να υπάρξει αλλαγή ονόματος στο προσεχές μέλλον.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο οποίος αρχικά ανακοίνωσε 10 «Ομάδες Έργου» της παράταξης, που σκοπό έχουν να παρακολουθούν το έργο της δημοτικής αρχής, να ελέγχουν τα χρονοδιαγράμματα, να καταθέτουν προτάσεις και να προτείνουν λύσεις.

Ακολούθησε κριτική στη Δημοτική Αρχή κυρίως για τα ψέματα με τα μειωμένα τιμολόγια του νερού, το κλείσιμο της χωματερής της Σίψας αλλά και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Ωδείο, όπου οι καθηγητές μουσικής προσελήφθησαν με δίμηνη σύμβαση ως εργάτες καθαριότητας.

Στη συνέχεια ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ έριξε μια βόμβα στην αίθουσα που τάραξε τα νερά. Αφού είπε ότι ορισμένοι μιλάνε για ενότητα ενώ το μόνο που κάνουν είναι να μην υπάρξει ενότητα, άνοιξε ξανά τις διαδικασίες για την εκλογή του Υποψηφίου Δημάρχου της παράταξης, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα είναι εκ νέου Υποψήφιος. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι θέτει τον εαυτό του και πάλι στην κρίση της δραμινής κοινωνίας προκειμένου να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια και να οδηγηθούμε πλέον ενωμένοι στις επερχόμενες εκλογές.
           
Το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε στη Γενική Συνέλευση προϋποθέτει ότι όλες οι προτάσεις για υποψηφιότητα θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τη 28η Οκτωβρίου 2012.
           
Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 15 Νοεμβρίου σύμφωνα με τους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου της Δράμας.
           
Πρότεινε να δοθούν στη δημοσιότητα οι δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» των τελευταίων 10 ετών, όλων όσων επιθυμούν να είναι υποψήφιοι.
Πρότεινε επίσης, να γίνει ένα debate, μια τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων.
Και πρότεινε τέλος να συσταθεί μια κοινή επιτροπή οργάνωσης και διεξαγωγής των εκλογών.

Την απόφαση του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ επικρότησαν τόσο ο πρώην Υπουργός και ιδρυτής της παράταξης Μαργαρίτης Τζίμας όσο και ο Βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης, οι οποίοι έκαναν λόγο για μια γενναία πράξη που αποδεικνύει το ήθος και τις αξίες του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ αλλά και την αγάπη του για τη Δράμα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις του Δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Χαραλαμπίδη, του Προέδρου της ΝΟΔΕ Τάσου Αρναουτόπουλου, οι οποίοι τόνισαν ότι η λεβέντικη στάση του Γρηγόρη είναι στάση ευθύνης και ενότητας. Συγκινητική ήταν η στιγμή που το λόγο πήρε ο επί 12 έτη Πρόεδρος του Μαυροβάτου Χρυσόστομος Κανετίδης, ο οποίος μίλησε για πρωτοφανή ενέργεια που δείχνει μεγάλο πολιτικό ανάστημα. Αίσθηση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις τριών νέων ανθρώπων που έθεσαν τους εαυτούς τους στη διάθεση του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ στην προσπάθειά του για μια καλύτερη «Κοινωνία Δραμινών». Του δικηγόρου Θεοχάρη Γαλιαλίδη, εκπροσώπου τύπου της ΔΗΜ. ΑΡ. Δράμας, του αξιωματικού έ.α Χαράλαμου Βασιλειάδη και την ιδιωτικής υπαλλήλου Κωνσταντίνας Κολιού.

Η Γενική συνέλευση παρόλο που στην αρχή αιφνιδιάστηκε και πάγωσε, στο τέλος ενέκρινε ομόφωνα την επιλογή του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.
           
Η Διοίκηση του Σωματείου και φυσικά όλοι οι παρευρισκόμενοι, βρεθήκανε προ εκπλήξεως αλλά αφού το κυρίαρχο όργανο που είναι η Γενική συνέλευση πήρε την απόφαση να εγκρίνει την τοποθέτηση του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, όλοι σεβάστηκαν το αποτέλεσμα και υποσχέθηκαν να αγωνιστούν για το καλύτερο της Δράμας και της Παράταξης.
           
Τέλος η Διοίκηση έκανε κάλεσμα προς όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, να δημιουργήσουν μια ομάδα όπου θα αναλάβει και την ευθύνη των εκλογών.
           
Το κάλεσμα απευθύνεται προς όλους τους Δραμινούς, σε όποια παράταξη κι αν ανήκουν, διότι ο αγώνας δε γίνεται για μικροκομματικούς σκοπούς αλλά από την αγάπη για τη Δράμα.