18 Οκτ 2012

Σχεδόν ανύπαρκτες οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ


Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κινούνται μέχρι στιγμής οι παραγγελίες των καταναλωτών για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με το σύνολο των παραγγελιών μετά βίας να ξεπερνά το 15% σε κάποιες περιοχές, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ σε άλλες βρίσκεται μόλις στο 5%.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περιοχή της Καβάλας, όπου, σύμφωνα με εκπροσώπους των πρατηριούχων υγρών καυσίμων της περιοχής, φέτος όλοι μαζί οι επαγγελματίες του χώρου μετά βίας έχουν γραμμένες στα τεφτέρια τους δέκα παραγγελίες, ενώ πέρσι ο αριθμός τους άγγιζε τις 200.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στον Έβρο. Όπως ανέφερε η πρόεδρος της τοπικής ένωσης βενζινοπωλών, Βασιλική Καλαϊτζή, οι φετινές παραγγελίες δεν ξεπερνούν το 10% των περσινών. Η ίδια σημείωσε ακόμη ότι σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η τοπική κοινωνία θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, αφού δεν υπάρχουν πολλές επιλογές θέρμανσης.

«Στην περιοχή μας δεν έχουμε φυσικό αέριο, οπότε αναγκαστικά στρεφόμαστε στο πετρέλαιο και στα ξύλα. Αν δεν αλλάξει κάτι στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, θα δημιουργηθούν τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Αυτό ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και είναι μαζί μας», τόνισε η κ. Καλαϊτζή.