13 Ιουλ 2012

Οι ανοησίες του κάθε Κουκουλόπουλου και το ανύπαρκτο – ανίκανο πολιτικό προσωπικό της Δράμας


Του Αθανασιάδη Παναγιώτη

Η επί ένα χρόνο συνεχιζόμενη κατασυκοφαντική αναφορά του κ. Κουκουλόπουλου σε θέματα του δασαρχείου Δράμας καταδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την πάγια παθογένεια της ελληνικής και δραμινής κοινωνίας.


Από την μια  ανίδεοι πολιτικοί, πλήρως αποκομμένοι από την πραγματικότητα, που όμως πρέπει να ομιλούν για τα πάντα, προφανώς για να δικαιολογήσουν την θέση  και να επιβεβαιώσουν τον ρόλο τους, καλύπτοντας έτσι τις τεράστιες διαχρονικά ευθύνες τους. Και στο βαθμό που γενικεύουν άκριτα και χωρίς γνώση των ζητημάτων γίνονται επικίνδυνοι. Από την άλλη  τοπικές κοινωνίες και οι θεσμικοί εκφραστές τους που σιωπούν και δεν αντιδρούν όταν διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα που αφορά στον τόπο τους και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω υποβάθμιση τους.

Η ιστορία θυμίζει την κατάργηση του ΤΕΙ Οινολογίας στη Δράμα από την κ. Άννα Διαμαντοπούλου, πριν ένα χρόνο, με τους πολιτικούς της Δράμας (βουλευτές-δήμαρχοι-αντιπεριφερειάρχης κ.λ.π) να μην μπορούν καν να συνεννοηθούν –φυσικά κατόπιν εορτής- και να συντονιστούν προκειμένου να παραστούν από κοινού στο Υπουργείο Παιδείας και τον κλάδο της Οινοποιίας στη Δράμα να απουσιάζει πλήρως από οποιαδήποτε  δράση κατά της απόφασης.

Φυσικά το ΤΕΙ Οινολογίας καταργήθηκε και σειρά έχουν τώρα τα δύο εναπομείναντα τμήματα. Για την ιστορία να σημειωθεί ότι το ΤΕΙ Οινολογίας μεταφέρθηκε στην Αθήνα (τόπος που πολιτεύεται η κ. Διαμαντοπούλου) και φυσικά το ΤΕΙ Κοζάνης (Διαμαντοπούλου-Κουκουλόπουλος) δεν πειράχτηκε στο ελάχιστο.   

Και τώρα εμφανίζεται πάλι ο κ. Κουκουλόπουλος κατά της Δράμας. Άσχετος με την πραγματικότητα του δασικού πλούτου της Ελλάδας, που ταυτίζεται με τα δάση της Δράμας  και ανόητος, διότι μιλά χωρίς γνώση και λογική,  απέναντι σε ένα ανύπαρκτο και εκ των πραγμάτων ανίκανο πολιτικό σύστημα της Δράμας. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο δήμαρχος Δράμας δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στον κλάδο της βιομηχανίας ξυλείας...
Την εποχή που η κρίση των ελλειμμάτων μαστίζει τη .χώρα και υποθηκεύει το μέλλον, κάποιοι πρέπει να πουν στον κ. Κουκουλόπουλο να σωπάσει, να ζητήσει συγγνώμη και να του εξηγήσουν  ότι: 

1. Η Δράμα έχει το μεγαλύτερο δασικό σύμπλεγμα της χώρας με  1.200.000 στρέμματα παραγωγικής και χρήσιμης ξυλείας. Κι όμως εισάγουμε ακόμη και καυσόξυλα από τις γειτονικές χώρες και όχι μόνο. 

2.Το δασαρχείο Δράμας υπολειτουργεί, επειδή είναι ελλιπώς στελεχωμένο και μονίμως υποχρηματοδοτούμενο. Αλλά ακόμη και οι ελλιπείς πόροι έρχονται άκαιρα. Οι υπάλληλοι του Δασαρχείου χρηματοδοτούν από την τσέπη τους την μετάβαση στα συμπλέγματα. Ναι, βάζουν ρεφενέ βενζίνη και πετρέλαιο στα κρατικά οχήματα. 

3.Στην Ελλάδα, ποτέ μα ποτέ, δεν χαράχθηκε και ούτε υλοποιήθηκε δασική πολιτική. Από τα ζητήματα της γενετικής μέχρι της καλλιέργειας των δασών και την απόκτηση προστιθεμένης αξίας από τα προϊόντα του δάσους.  Και έτσι διαχρονικά ένας ακόμη πυλώνας ανάπτυξης, που η φύση παρέχει απλόχερα στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Δράμα έμεινε αναξιοποίητος.  Είμαστε στην κυριολεξία αιώνες πίσω, όχι από τις προηγμένες βορειοευρωπαϊκές χώρες, αλλά από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες. 

4.Η ΚΕΔ (κρατική εκμετάλλευση δασών) θα μπορούσε και θα έπρεπε να αποτελεί έναν κερδοφόρο και βιώσιμο τρόπο αξιοποίησης των δασικού πλούτου, στο πλαίσιο των διαχειριστικών μελετών, που αποσκοπούν στην καλλιέργεια των δασών. Η ΚΕΔ θα μπορούσε και θα έπρεπε να συνεισφέρει τα μέγιστα στο κρατικό κουρβανά και φυσικά να αυτοχρηματοδοτεί τη λειτουργία του δασαρχείου και την ανάπτυξη του ορεινού όγκου. 

5.Το εμπορικό ισοζύγιο ξυλείας της χώρας παρουσιάζει έλλειμμα 210 εκατομμυρίων ευρώ. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν επικρατούν οι λογικές Κουκουλόπουλου και δεν αντιδρά κανείς…Εδώ ακριβώς βρίσκονται οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος, που ποτέ δεν προγραμμάτισε και  δεν σχεδίασε αναπτυξιακές πολιτικές αξιοποιώντας τα τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τοπικής κοινωνίας. Τουναντίον λειτούργησε πελατειακά με στόχο την αναπαραγωγή του και την διαιώνιση της εξουσίας του σε βάρος του τόπου και των Ελλήνων. Και από πάνω έρχεται ο κάθε Κουκουλόπουλος…

Τι συμβαίνει όμως στα ενδότερα.Υπάρχει στη Δράμα πολιτικό προσωπικό ικανό να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα αυτού του τόπου; Ποιος θα υπερασπιστεί τη Δράμα μπροστά στις επιθέσεις που δέχεται από τον κάθε Κουκουλόπουλο; 

Η ευθύνη προφανώς βαραίνει όλους τους εμπλεκόμενους με το θέμα (πολιτικό προσωπικό, επιχειρηματίες του κλάδου, θεσμικοί εκπρόσωποι κ.λ.π., αλλά και εμάς  τους απλούς μεμονωμένους πολίτες) και ταυτόχρονα αποκαλύπτει την γύμνια μας. Αυτοί είμαστε, αυτούς δικαιούμαστε. Αυτούς αξίζουμε, αυτούς έχουμε.
     
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

1 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

εδω γελαμε ...με τον Παναγιωτη...