9 Μαρ 2015

Αυτοδιοίκηση Πολιτών: Γιατί άραγε?

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 6/3 εξελίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους, ενδεικτικές των προθέσεων για το πως αντιλαμβάνεται και πάλι, η δημοτική αρχή την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.


Αναφερόμαστε στην επιμονή της να στηρίζει την αμφίβολης ανταποδοτικότητας για τον τόπο, "επένδυση" στον Μαυρόβατο.

Φοβούμενη η Δημοτική αρχή ότι η πρώτη απόφαση του ΔΣ για σύμφωνη γνώμη μπορεί να κριθεί μη νόμιμη από την Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση μετά από την ένσταση που καταθέσαμε ως παράταξη, επανήλθε με νέο εφεύρημα:

αυτό της εκμίσθωσης ακινήτων (αντί της εκμίσθωσης καλλιεργήσιμης γης)!!
Φυσικά "παρέλειψε" να εμφανίσει στο σώμα το έγγραφο του ΠΕΧΩΠ που βεβαιώνει ότι η προς εκμίσθωση γη είναι υψηλής παραγωγικότητας. Γιατί άραγε?

Εν τέλει, μέσω ειρωνικών, απαξιωτικών χαρακτηρισμών και κατηγοριών προς την παράταξη μας ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την ανάπτυξη αποφασίστηκε να γίνει εκμίσθωση της γης με δημοπρασία !!  ...την ώρα που όλοι γνωρίζουμε πως η εταιρεία "Πρότυπες Καλλιέργειες Δράμας" (ρωσικών συμφερόντων) ενδιαφέρεται .....θα γίνει δημοπρασία!! Και όχι απευθείας ανάθεση, υποτιμώντας τη νοημοσύνη, όχι τη δική μας αλλά του δραμινού λαού.

Στις κατηγορίες ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την ανάπτυξη, καταθέσαμε εναλλακτικές προτάσεις για την αξιοποίηση και της συγκεκριμένης έκτασης ( ή να δοθεί η γη σε άκληρους αγρότες ή να στηριχθούν ομάδες παραγωγών που θα εκμεταλλεύονται οι ίδιοι τη γη τους  και όχι ως σύγχρονοι κολλήγοι ) και της περιοχής του Μαυροβάτου. Επίσης στηρίξαμε την πρόταση του Δημάρχου για ίδρυση Γεωργικής σχολής αποδεικνύοντας ότι είμαστε οι τελευταίοι που έχουμε εμμονές.

Χαιρετίζουμε τη γενναία στάση ορισμένων μελών της αντιπολίτευσης που επίσης δεν συμφωνούν με τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής, στηρίζοντας τις διαφωνίες και τις ενστάσεις μας για το θέμα.

Η Αυτοδιοίκηση Πολιτών θα επιμείνει στη θέση της ότι η επένδυση στη συγκεκριμένη γη, που είναι υψηλής παραγωγικότητας αγροτική γη, δεν έχει να φέρει τίποτα καλό στον τόπο και με κάθε πρόσφορο μέσο θα προσβάλλει την απόφαση του ΔΣ, παρά τους χλευασμούς και τις κατηγορίες που ούτε σε κακή ερασιτεχνική θεατρική παράσταση δε συναντά κανείς.

Το Γραφείο τύπου