7 Ιουν 2012

Έκθεση ζωγραφικής των τμημάτων της Ένωσης Κυριών

Στον υπέροχο χώρο του Αρχαιολογικού μουσείου Δράμας, πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 5/6/2012 σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ένωσης Κυριών Δράμας. 


Το αίθριο του Μουσείου πλημμύρισε με έργα μικρών και μεγάλων καλλιτεχνών που εμπιστεύονται την μάθησή τους εδώ και χρόνια στην Ένωση Κυριών και στην δασκάλα Κατερίνα Σταματέλη. Την εκδήλωση, χαιρέτισε η Πρόεδρος  Αλίκη Τσιαμούρα, ενώ στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου υπό την διεύθυνση της Κατερίνας Τετερίνα. 

Ο χώρος του Μουσείου πλημμύρισε με τις μελωδικές φωνές των μικρών παιδιών, τα οποία ερμήνευσαν τον “χορό των χρωμάτων”, “Το τρίγωνο στην χώρα των κύκλων”, “ Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο”, “Ραφτικά της γιαγιάς”, “Το κουτό κουτι” και “Το κούφιο δόντι”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία ποιημάτων από την Δραμινή ποιήτρια Μαρία Καραχρήστου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μπέσσας, η επίτιμη πρόεδρος της Ε.Κ.Δ. Νόρα Κωνσταντινίδου, ο σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Δράμας Δημήτρης Μανώλας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Αύριο Πέμπτη 7 Ιουνίου, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, στις 7 το απόγευμα θα γίνει η βιβλιοπαρουσίαση του Πρωθιερέα Χατζή -Γεώργη Χαρ. Πάγκαλου, ιερωμένου-καθηγητή και παιδαγωγού “Αυτοβιογραφία του Γ.Χ.Π.” Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο λογοτέχνης Τηλέμαχος Τσελεπίδης και η νηπιαγωγός-σκηνοθέτης Σαββατούλα Παπαδοπούλου.

Η έκθεση ζωγραφικής θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου και είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Κάθε Δευτέρα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.