15 Σεπ 2011

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ : Απών ο ανάξιος Δήμαρχος της μειοψηφίας


Απών για 2η συνεχόμενη φορά από το Δημοτικό Συμβούλιο ο ανάξιος Δήμαρχος της μειοψηφίας Κυριάκος Χαρακίδης.

Ως κατεπείγουσα κρίθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας της 14ης Σεπτεμβρίου 2011 με 2 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ωστόσο άσχημη εντύπωση και περίεργα ερωτηματικά που δεν πήραν απάντηση δημιούργησε
στη δραμινή κοινωνία η δεύτερη συνεχόμενη απουσία από το Δημοτικό Συμβούλιο του ανάξιου Δημάρχου της μειοψηφίας Κυριάκου Χαρακίδη. 
Η δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θόδωρος Μπέσσας ήταν ότι ο κ.Χαρακίδης βρίσκεται στη Βιέννη με τον ειδικό του σύμβουλο Άλκη Παπαδημητρίου.

Εύλογα λοιπόν δημιουργούνται κάποια ερωτήματα:

- Γιατί η κατεπείγουσα συνεδρίαση δεν έγινε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τελέστηκαν οι αγιασμοί των σχολείων και ο κ.Χαρακίδης βρισκόταν στη Δράμα;

- Γιατί για 2η συνεχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απουσίαζε ο κ.Χαρακίδης;

- Δεν αντιλαμβάνεται ο κ.Χαρακίδης ότι υποτιμά το θεσμό που από σπόντα βέβαια κλίθηκε να υπηρετήσει;

- Ποιος ο ρόλος του Αναπληρωτή Δημάρχου κ.Μλεκάνη στην υπόθεση αυτή;
Η παράταξή μας με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους δραμινούς θα ερευνήσει το θέμα και θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.

Έχασε την ευκαιρία η ανίκανη δημοτική αρχή να κατασκευάσει πεζογέφυρες που είχε και στο προεκλογικό της πρόγραμμα

Προ ημερησίας διατάξεως ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξής μας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ έθεσε το θέμα της υποβολής πρότασης προς την Περιφέρεια για κατασκευή τριών (3) πεζογεφυρών εντός των ορίων του Δήμου Δράμας. Η προθεσμία για την υποβολή πρότασης έληξε στις 19 Ιουνίου, και φυσικά η ανίκανη και ανέτοιμη δημοτική αρχή που κόπτεται ότι είναι πρώτη σε προγράμματα, έχασε τη μοναδική ευκαιρία να εντάξει αυτό το πολύ σπουδαίο έργο για την ασφάλεια και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, παρόλο που υπήρχε και στο προεκλογικό της πρόγραμμα.

Αλαλούμ και ανετοιμότητα και στα θέματα της εκπαίδευσης από τον Χαρακίδη

Ανέτοιμος εμφανίζεται ο Δήμαρχος της μειοψηφίας Κυριάκος Χαρακίδης και η δημοτική του αρχή και στα θέματα της παιδείας. Μετά το αλαλούμ που δημιούργησε η κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε πανελλαδικό επίπεδο τόσο με το θέμα των βιβλίων όσο και με το θέμα των συγχωνεύσεων σχολείων, έχουμε στη Δράμα και την απαράδεκτη στάση του κ.Χαρακίδη αλλά και του στενού του συνεργάτη Μιχάλη Μλεκάνη. Οι δύο ισχυροί άνδρες του Δήμου παρακολουθούν τα γεγονότα χωρίς να έχουν άποψη και να δίνουν λύσεις. Προβαίνουν απλά σε γλυκανάλατες δηλώσεις για να δικαιολογήσουν την κυβέρνηση που τους στήριξε στις δημοτικές εκλογές.

Προ ημερησίας διατάξεως το θέμα έθεσε ο πρώην Δήμαρχος Θωμάς Μαργαρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Ξηροποτάμου, του Μυλοποτάμου και των Κουδουνίων, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από την ανεύθυνη στάση που κρατάει κυρίως ο κ.Μλέκανης.

Χωρίς στρατηγική και στην «Ονειρούπολη»

Ο πρώην Δήμαρχος Θωμάς Μαργαρίτης έθεσε προ ημερησίας διατάξεως και το θέμα της μη συμμετοχής του Δήμου Δράμας με ειδικό περίπτερο για τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, την «Ονειρούπολη», στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η παράταξή μας ως δημοτική αρχή στόχευε πάντα στην αγορά της Θεσσαλονίκης και συμμετείχε μάλιστα με περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση. Και οι επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ήταν πάρα πολλοί. Τι γίνεται φέτος; Όντως δε θέλει ο κ. Χαρακίδης να έρθει πολύς κόσμος φέτος στη Δράμα; Όντως επιθυμεί μόνο «ποιοτικούς» όπως είπε επισκέπτες; Και τι σημαίνει «ποιοτικοί» επισκέπτες; Απευθύνεται μόνο στους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους πλουσίους; Δε θέλουμε τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης; Δε θέλουμε τους εργάτες και τους δημοσίους υπαλλήλους; Τι γίνεται με τη διαφήμιση της εκδήλωσης; Γιατί γκρεμίστηκαν τα σπιτάκια του Αϊ Βασίλη και του Χαμόγελου του Παιδιού; Πολλά και αναπάντητα τα ερωτηματικά όσον αφορά την «Ονειρούπολη» στα οποία όλη η δραμινή κοινωνία περιμένει απαντήσεις.


ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειδήσεις ενημέρωση Δράμας