4 Μαΐ 2012

Γνωρίστε τους υποψηφίους - Συνέντευξη στο Drama-tika : Αναστασία Γεωργιάδου - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

- Γιατί ζητάτε την ψήφο των πολιτών της Δράμας; 

Ζητώ την ψήφο σας, διότι είμαι κι εγώ μια αγανακτισμένη πολίτης που ενδιαφέρεται να αλλάξει αυτή η τραγική κατάσταση που ζούμε σήμερα. Αποφάσισα λοιπόν να συμμετέχω ενεργά και να στηρίξω αυτήν την παράταξη, που πιστεύω ότι έχει φρέσκες ιδέες και βιώσιμες λύσεις για να βγούμε από αυτήν την κρίση.  


- Πού στρέφετε τα βέλη για τη σημερινή κρίση; Οι πολίτες έχουν την ίδια ευθύνη; Το πελατειακό πολιτικό σύστημα φέρει ευθύνη;

Η σημερινή κρίση έχει βαθιές ρίζες. Είναι αποτέλεσμα κακών χειρισμών και τραγικών λαθών, πολλών δεκαετιών, των εκάστωτε  κυβερνήσεων.

Σαφώς, ένα μέρος της ευθύνης αναλογεί στους πολίτες, οι οποίοι ψήφιζαν με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον, η τον ιδεολογικό φανατισμό. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε αυτό το πελατειακό πολιτικό σύστημα, το οποίο κατά τη γνώμη μου φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια αυτού του τόπου. Οι πολιτικοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο και όχι προσωπικά η μεμονωμένα συμφέροντα. Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι όλα αυτά τα χρόνια όχι δεν υπηρέτησαν τον Ελληνικό Λαό, αλλά το υπομόνευσαν, και τον κατάντησαν υπόδουλο των τοκογλύφων .

- Όλοι οι Νομοί έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα. Για το νομό Δράμας ποια πιστεύετε ότι είναι και πώς θα τα αξιοποιούσατε;

Ο Νόμος μας έχει πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα καλό βιοτικό επίπεδο για όλους μας. Μπορούμε να αναδείξουμε την ομορφιά του ορεινού όγκου του Νομού μας, με την πλούσια βιοποικιλότητα. Μπορούμε να συμβάλουμε επίσης στην ανάπλαση του κάμπου της Δράμας, με την αναδιοργάνωση των καλλιεργειών, βοηθώντας τους νέους αγρότες, και οργανώνοντας τους συνεταιρισμούς.
 
- Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης, η ανεργία στο Νομό Δράμας ... αντιμετωπίζεται και πώς; 
 
Αν καταφέρουμε να φέρουμε τους νέους ανθρώπους πάλι στον κάμπο, αν στηρίξουμε νέες επιχειρήσεις και αναδείξουμε τον φυσικό μας πλούτο, αν στηρίξουμε προγράμματα για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, που θα ανεβάσουν το βιοτικό μας επίπεδο όχι μόνο πρόσκαιρα, αλλά και μακροπρόθεσμα, και για τις επόμενες γενιές. Όπως λέει κι ο λαός, εμείς με τα χεράκια μας κι όχι με ξένες πλάτες!

- Πώς θα αντιμετωπίζατε εσείς προσωπικά, το φαινόμενο των μη νόμιμων μεταναστών; Τι προτείνετε; 
 
Όσον αφορά τους λαθρομετανάστες, η προσωπική μου γνώμη σαν Ελληνίδα αλλά και σαν πρώην μετανάστρια συμβαδίζει με αυτή των οικολόγων πρασίνων.

Προσωπικά πιστεύω ότι εάν καταφέρουμε να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή και να ελέγξουμε την παγκοσμιοποίηση, εάν δώσουμε βάση στην ανάπτυξη και ειρήνευση αυτών των χωρών από όπου έρχονται αυτοί οι άνθρωποι,  τότε θα έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Κανείς πιστέψτε με δεν αφήνει την χώρα του για να πάει σε μια άλλη, με κίνδυνο της ζωής του εάν δεν έχει σοβαρό λόγο. Επομένως πρέπει να δώσει κίνητρα όχι μόνο η Ελλάδα αλλά όλη η Ευρώπη, εάν θέλει να λύσει αυτό το πρόβλημα το οποίο είναι πλέον παγκόσμιο.

Αλλά πρέπει να τονίσω ότι η Ελλάδα που είναι το λίκνο του πολιτισμού, πατρίδα του Σωκράτη  και του Πλάτωνα και τόσων άλλων σπουδαίων ανθρώπων, αρχαίων και σύγχρονων, όπου βρήκε πρόσφορο  έδαφος ο Χριστιανισμός που πρεσβεύει την ανθρωπιά και την αγάπη, δεν μπορεί να  χρησιμοποιεί απάνθρωπες πρακτικές που υπονομεύουν την ανθρώπινη ζωή κι αξιοπρέπεια.  

Αναστασία Γεωργιάδου