10 Οκτ 2011

Τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν από έκρηξη λέβητα στην Αλεξανδρούπολη


Τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν από έκρηξη λέβητα στο στρατόπεδο στην 21η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (ΕΜΑ) στην Αλεξανδρούπολη κι ένα απ' αυτούς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης.


Ήταν λίγο μετά τις 11 το πρωί 9/10/2011, όταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής του στρατοπέδου «Ζήση» στην Αλεξανδρούπολη. Ο θόρυβος προήλθε από έκρηξη σε λέβητα της 21ης επιλαρχίας μέσων αρμάτων μέσα στο στρατόπεδο και είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός 24χρονου οπλίτη που υπηρετούσε τη θητεία του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συντήρησης του λέβητα, που βρισκόταν στο χώρο των μαγειρείων της μονάδας, με συνέπεια τον τραυματισμό του οπλίτη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από την ισχυρή έκρηξη και τις αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν λιποθύμησαν και δυο στρατιώτες, ενώ στο κτίριο προκλήθηκαν υλικές ζημίες.

Αρχικά ο οπλίτης μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Οι γιατροί διαπίστωσαν εγκαύματα σε όλο του σώμα, κακώσεις και οίδημα εγκεφάλου.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου Νίκο Ραπτόπουλο «ο νεαρός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ βαριά κατάσταση καθώς πέρα από τον τραυματισμό που είχε στην κεφαλή είχε και εγκαύματα σε όλο του το σώμα».

Πηγή:inpost

Δραμα-tika.blogspot.com, Ειδήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ