15 Μαΐ 2012

Σύσκεψη για το θέμα του ΤΕΙ Οινολογίας

Σύσκεψη για το θέμα της μη εισαγωγής νέων σπουδαστών για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ΤΕΙ Οινολογίας και τεχνολογίας ποτών που λειτουργεί στη Δράμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Μαΐου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας.


Στη σύσκεψη, το συντονισμό της οποίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας, Αθανάσιος Μητρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο Πρόεδρος του τμήματος Οινολογίας και τεχνολογίας ποτών, Σπύρος Μάμαλης, ο Βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Καραβάς.

Αποφασίστηκε να ασκηθεί από όλους τους τοπικούς παράγοντες και ιδιαίτερα από τους Βουλευτές του Νομού κάθε δυνατή πίεση προς τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Αρβανιτόπουλο, προκειμένου ακόμη και την ύστατη ώρα να επιτευχθεί η είσοδος του τμήματος Οινολογίας στο μηχανογραφικό έντυπο των εισακτέων του ερχόμενου ακαδημαϊκού έτους.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Δράμα διαχρονικά αδικήθηκε στην κατανομή τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Φέτος, με τη μη εισαγωγή νέων σπουδαστών στο ΤΕΙ Οινολογίας, η αδικία αυτή επιτείνεται. Η προ μηνών προσπάθειά μας προς το Υπουργείο Παιδείας δεν καρποφόρησε. Γίνεται τώρα προσπάθεια ώστε, έστω και την ύστατη στιγμή, να υπάρξει θετική έκβαση. Είναι στο χέρι του αρμόδιου Υπουργού, με τον οποίο θα επικοινωνήσουν οι βουλευτές του Νομού, που έχουν και την πλήρη υποστήριξη από μέρους της Περιφέρειας, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας».