3 Μαΐ 2012

Αιτήσεις συμμετοχής στο 35ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας


Έως 31 Μαΐου 2012 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, για την προαγωγή της κινηματογραφικής τέχνης στην Ελλάδα και τη διάδοση των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους. Οι ταινίες που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό  πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:


α) Να έχουν ολοκληρωθεί εντός του έτους 2011 ή 2012 και να μην έχουν προβληθεί δημόσια στην Ελλάδα. (* ειδικώς για τη διοργάνωση του 2012 δύναται να γίνονται δεκτές και ταινίες που έχουν προβληθεί δημόσια στην Ελλάδα)

β) Να είναι ταινίες γυρισμένες σε φιλμ ή σε ψηφιακή μορφή και η τελική κόπια προβολής να είναι διαθέσιμη σε 16mm, 35 mm ,ΒΕΤΑ ή DCP.

γ) Να έχουν λάβει το Πιστοποιητικό Ελληνικής Ιθαγένειας Κινηματογραφικού έργου από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Προβλέπεται κατηγορία "Έλληνες του κόσμου" στην οποία συμμετέχουν Έλληνες και Κύπριοι σκηνοθέτες που οι ταινίες τους δεν έχουν λάβει Πιστοποιητικό Ελληνικότητας.

δ) Κάθε σκηνοθέτης έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ με μια και μόνο ταινία και δηλώνει την κατηγορία στην οποία διαγωνίζεται.

ε) Αποδεκτά είδη: ταινίες μυθοπλασίας, ταινίες τεκμηρίωσης, ταινίες κιν.σχεδίου.

Η αίτηση συμμετοχής και η κατάθεση της κόπιας υποβάλλονται μέχρι τις 31 Μαΐου 2012 (Εμ. Μπενάκη 71, 10681 Αθήνα). Αποδεκτό φορμάτ για τη διαδικασία προεπιλογής είναι 16χιλ., 35χιλ. ή dvd.

Σε περίπτωση αποστολής της αίτησης με ηλεκτρονική μορφή ο σκηνοθέτης και ο παραγωγός/ οι παραγωγοί υποχρεούνται να αποστείλουν και ταχυδρομικώς την αίτηση υπογεγραμμένη και με σφραγίδες του παραγωγού.

Απαγορεύεται η προβολή της ταινίας σε κινηματοθέατρο ή τηλεοπτικό κανάλι πριν ή κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, πλην των προγραμματισμένων προβολών του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ" και θα λάβει χώρα από 17 έως 22 Σεπτεμβρίου 2012, στην Δράμα.

Δείτε την αίτηση συμμετοχής εδώ


Περισσότερες πληροφορίες http://www.dramafilmfestival.gr