27 Αυγ 2011

«Το ποδήλατο στη ζωή μας»


Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο υλοποίησης του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προώθηση της σωματικής άσκησης, βελτίωση της καθημερινότητας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας», εγκαινίασε την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στο Δήμο Τρίπολης, την εφαρμογή του προγράμματος «Το ποδήλατο στη ζωή μας»



Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Τρίπολη, ο αρμόδιος Υφυπουργός για την εφαρμογή του προγράμματος, κος Χρήστος Αηδόνης, δήλωσε τα εξής:

«Βασικός στόχος του Υπουργείου είναι η αντιμετώπιση μιας σειράς ασθενειών οι οποίες οφείλονται στην κακή διατροφή και την απουσία σωματικής άσκησης. Ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προσπαθεί –και σε πολύ μεγάλο σημείο το έχει καταφέρει- να προωθήσει πρακτικές που έχουν να κάνουν με την πρόληψη και τη προαγωγή της υγείας.

Μια κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της αλλά και τον πολίτη είναι υποχρεωμένη να παράγει πολιτικές πάνω ακριβώς σε αυτόν τον τομέα. Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ποδηλασίας βρισκόμαστε σήμερα στην Τρίπολη, μια πόλη με παράδοση στη χρήση του ποδηλάτου αλλά και μια πόλη με απίστευτα φυσικά χαρακτηριστικά. Είναι λοιπόν η ώρα μέσα από συγκεκριμένα πεδία εφαρμογής των πολιτικών μας, που έχουν να κάνουν με τη Διατροφή και την Άθληση να απεγκλωβιστούμε από την 1η θέση  Πανευρωπαϊκά, σε ποσοστά παχυσαρκίας.

Σε αυτή μας τη προσπάθεια θεωρούμε φυσικούς μας συμμάχους όλους τους ΟΤΑ με βασικό μέλημα και από τις δύο πλευρές την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε, στην Πλατεία Άρεως της Τρίπολης, εκδήλωση παράδοσης 50 ποδηλάτων, τα οποία και παρέλαβε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης από τον Υφυπουργό ΥΚΑ κ. Χρήστο Αηδόνη.

Κατόπιν επισκέπτες της εκδήλωσης και δημότες, ακολούθησαν την προτεινόμενη ποδηλατική διαδρομή, εντός της πόλης, διαδίδοντας το μήνυμα της δράσης «Το ποδήλατο στη ζωή μας».


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΗΔΟΝΗ