19 Απρ 2012

Η μειονοτική ψήφος κλειδί και σ΄αυτές τις εκλογές


Επιδιώκουν συσπείρωση της βάσης και την όσο το δυνατόν μαζικότερη έκφραση της μειονότητας στα κόμματά τους, βάζοντας ως υποψηφίους γερά χαρτιά, όπως  την δοκιμασμένη συνταγή του θεολόγου, αλλά και γιατρούς με συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, οικονομολόγους, αρχιτέκτονες, δημοσιογράφους, δικηγόρους μια επιστημονική ελίτ που πλέον διεκδικεί να πάρει τα ηνία αλλά και να εξασφαλίσει την προοπτική της μέσα στην πολιτική.


Τα ονόματα που παίζουν όλα σοβαρά και ηχηρά προέρχονται από χώρους που απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του εκλεκτορικού σώματος και διεκδικούν με αξιώσεις την εκλογή τους απλά αυτές οι

εκλογές θεωρούνται οι πιο απρόβλεπτες. Βέβαια άρχισαν με το που ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα οι συσχετισμοί  και οι υπολογισμοί του πως θα εξελιχθούν τα πράγματα πως θα βγει δεύτερος μειονοτικός βουλευτής  σ΄ ένα τριεδρικό νομό, τώρα που ο νόμος τάχει λίγο μπερδέψει σχετικά με το τρίτο κόμμα και την πριμοδότησή του.

Η αγωνία είναι στην κορύφωση, τόσο εδώ, όσο και στην Ξάνθη σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι, κάτι που επηρεάζει τους χριστιανούς υποψηφίους και ανεβάζει τον πήχη της προσπάθειάς τους. Σε όλα τα ψηφοδέλτια που καταρτίστηκαν με δυσκολία υπήρξαν πολλές αρνήσεις σε υποψηφίους ενώ πυρετός επικρατεί στα κομματικά επιτελεία σχετικά με την διοργάνωση του προεκλογικού αγώνα των επόμενων τριών εβδομάδων όπου πρέπει να καλύψουν ορεινό όγκο και τις πεδινές περιοχές να περιοδεύσουν σε δεκάδες χωριά, να μιλήσουν με ετεροδημότες να κινητοποιήσουν  μουσουλμάνους ψηφοφόρους εκ Τουρκίας. Πολλή δουλειά αλήθεια.
Μ.Μ.