11 Απρ 2012

Αντίδραση Ενώσεων Καταναλωτών για την απόσυρση διατάξεων που αφορούν την ιδιωτική ασφάλιση


Να μην συνάψουν και να μην αγοράσουν καμία ασφάλιση ζωής, μέχρι να εισαχθούν και στην Ελλάδα διατάξεις που καθιερώνουν τη διαφάνεια στη λειτουργία της ιδιωτικής ασφάλισης, προτρέπουν τους Έλληνες καταναλωτές, 41 πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών της χώρας.


Οι Ενώσεις Καταναλωτών, μεταξύ των οποίων και αυτή του Έβρου, διαμαρτύρονται έντονα για την απόσυρση από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, των διατάξεων για την ιδιωτική ασφάλιση. 

«Θεωρούμε ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει την προστασία των ασφαλισμένων από πρακτικές αδιαφάνειας, καλλιέργειας ανακριβών εντυπώσεων, εκμετάλλευσης της αδυναμίας των καταναλωτών και αιφνιδιασμού τους με υπέρμετρες και αλόγιστες αυξήσεις στη διάρκεια των συμβάσεων και ιδίως στις νοσοκομειακές ασφαλίσεις», τονίζουν, μεταξύ άλλων, σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Καλούν, τέλος, την κυβέρνηση, «να αναλογιστεί ότι αποστολή της είναι να υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο, να προάγει τον ανταγωνισμό, την αξιοπιστία και τη διαφάνεια στη λειτουργία των αγορών και όχι να τα ματαιώνει…», ενώ ζητούν και την εκ νέου κατάθεση και ψήφιση των σχετικών διατάξεων.

ερτ