4 Απρ 2012

Επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε η παραχώρηση του γηπέδου της Δόξας στο Δήμο της Δράμας

Στον τηλεμαραθώνιο που πραγματοποίησε η Διοίκηση του Ερασιτέχνη της Δόξας ο Θωμάς Μαργαρίτης υποσχέθηκε την καταβολή  5.000 ευρώ.   

Σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ερασιτέχνη και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο Ταμίας του Ερασιτέχνη κ. Απόστολος Δαϊλάκης επισκέφθηκαν το Πολιτικό Γραφείο του κ. Θωμά Μαργαρίτη και παρέλαβαν το ποσό των 5.000 ευρώ που τους υποσχέθηκε.


Ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης Δήλωσε: « Απαιτείται κοινή προσπάθεια όλων και η οικονομική ενίσχυση στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων που έχει ο κάθε Δοξαίος  για να αποκτήσει η ομάδα μας το σπίτι της.   Η οικονομική εξόρμηση που άρχισε με τον τηλεμαραθώνιο επιβάλλεται να συνεχιστεί. 

Προσωπικά αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος όταν από τον Οκτώβριο που μας πέρασε, μιλούσα για παραχώρηση (για σύντομο χρονικό διάστημα), του γηπέδου στο Δήμο της Δράμας. 

Δυστυχώς η πρόταση μου εκείνη δεν έγινε αποδεκτή γιατί αν γινόταν τότε οικονομική εξόρμηση και συνέδραμε και ο Δήμος Δράμας που θα ήταν χρήστης του χώρου, οι εργασίες θα είχαν ολοκληρωθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο. Η παραχώρηση αυτή δεν εμπόδιζε σε καμία περίπτωση τη χρηματοδότηση των εργασιών από τον ΟΠΑΠ ή από την πολιτεία.  

Δυστυχώς ο ΟΠΑΠ κατέβαλε μόνο το ποσό των 370 χιλ ευρώ δηλαδή το 50% των απαιτούμενων εργασιών  και μάλιστα με οριακή πλειοψηφία του διοικητικού του συμβουλίου ( πέντε υπέρ- τέσσερις κατά), ενώ η Σούπερ Λίγκα δεν έδωσε τίποτα.  Οι εργασίες που εκτελούνται σήμερα (πυλώνες φωτισμού- κερκίδες- αποδυτήρια- δημοσιογραφική αίθουσα και ανακατασκευή του χλοοτάπητα)  είναι όπως ανέφερα οι απαραίτητες εργασίες που επιβάλλεται να γίνουν άμεσα.  Υπάρχουν και πολλά έργα ακόμη που πρέπει να γίνουν, που απαιτούν το ποσό των 500 χιλ περίπου, σύμφωνα με την ολοκληρωμένη μελέτη που έκανε ο Ερασιτέχνης.

 Είναι λοιπόν επιβεβλημένο από τα πράγματα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που γίνονται, να παραχωρηθεί το γήπεδο, για μικρό χρονικό διάστημα, κατά χρήση στο Δήμο της Δράμας, ώστε να χρηματοδοτηθούν και οι λοιπές εργασίες. Είναι επομένως η πρόταση μου περί παραχωρήσεως του γηπέδου από τον Ερασιτέχνη στο Δήμο της Δράμας περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.  Άλλωστε και ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης σε δηλώσεις του επ ‘ αφορμή του τηλεμαραθωνίου είπε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά τον Ερασιτέχνη εάν το γήπεδο περιέλθει κατά χρήση στο Δήμο της Δράμας.  

Αφού λοιπόν, ο Περιφερειάρχης έχει αυτή τη βούληση και το ΔΣ του Δήμου της Δράμας συμφώνησε για την αποδοχή κατά χρήση του γηπέδου, είναι επιβεβλημένο να παραχωρηθεί το γήπεδο κατά χρήση στο Δήμο της Δράμας. Θα είναι απορίας άξιον εάν η πρόταση μου που βρήκε ανταπόκριση από την περιφέρεια και από το Δήμο της Δράμας,  δεν υλοποιηθεί. 

Καλώ λοιπόν τη Διοίκηση του Ερασιτέχνη αφού όλοι σαν μια γροθιά επιθυμούμε το καλό της Δόξας μας να εξετάσουν σοβαρά πλέον την πρόταση μου η οποία είναι εφικτή, ρεαλιστική και υλοποιήσιμη.  Ο  πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Παπασταφίδας που δήλωσε στις τηλεοράσεις ότι θέλει πιο κοντά το Δήμο της Δράμας, επιβάλλεται  να ηγηθεί της προσπάθειας παραχώρησης κατά χρήση του γηπέδου της Δόξας , για σύντομο χρονικό διάστημα, από τον Ερασιτέχνη στο Δήμο της Δράμας. Έτσι θα αποδειχθεί ότι θέλουμε πραγματικά τη συνεργασία και όχι μόνο λεκτικά»

Από το Γραφείο Τύπου