5 Μαρ 2012

Mπαταχτσήδες του συνοικισμού Πανοράματος Δήμου Δράμας - άρθρο αναγνώστη

Στην Ελλάδα του 2012 έχουμε δεί να χάνεται κάθε προνόμιο και να ισοπεδώνονται όλα γύρο μας. Ποιος καταφέρνει να επιπλεύσει λοιπόν? «Ο μπαταχτσής». Ο δήμος Δράμας υποσχέθηκε στους κατοίκους του συνοικισμού Πανοράματος πως θα καταργούσε το τέλος σύνδεσης τους με την ΔΕΥΑΔ αφού ο οικοδομικός συνεταιρισμός κατασκεύασε το αποχετευτικό σύστημα με δικά του έξοδα. 


Μέχρι να γίνει αυτό κάποιοι από τους κατοίκους του συνοικισμού είχαν αποφασίσει να επαναστατήσουν με την αποχή τους από τις υποχρεώσεις τους προς την ΔΕΥΑΔ. Η ΔΕΥΑΔ με τη σειρά της δεν δεχόταν να παραλάβει χρήματα για το κόστος κατανάλωσης νερού των υπόχρεων που δεν είχαν πληρώσει το τέλος σύνδεσης και αυτό έκανε την κατάσταση να φτάσει στα άκρα.

Ο νυν δήμαρχος Δράμας υλοποίησε την προεκλογική του υπόσχεση και κατάργησε την καταχρηστική απόφαση του τέλους σύνδεσης και επέστρεψε τα χρήματα σε όσους τα έχουν πληρώσει ισοσκελίζοντας τα με μελλοντικές τους οφειλές.

Τέλεια θα έλεγε κάποιος. Το ΦΠΑ δεν επιστέφει όμως…   στα 300 ευρώ το ΦΠΑ είναι 50 ευρώ. Γιατί δεν επιστρέφει αναρωτιέστε? Όσοι δεν πλήρωσαν το έκαναν για να δείξουν μονάχα την αντίδρασή τους και όχι γιατί είναι κακοπληρωτές ή μπαταχτσήδες, αλλά μάλλον κάπως έτσι τους είδε ο δήμος. Ας ήσασταν μπαταχτσήδες και εσείς για να  μην πληρώνετε στην ώρα άλλη φορά τζάμπα έξτρα χρήματα. 

Συν της άλλοις ο δήμος αποφάσισε να επιβραβεύσει και όσους δεν πλήρωναν μέχρι σήμερα κάνοντάς τους και μια καλή έκπτωση της τάξης του 15% στο ποσό που δεν είχαν πληρώσει μέχρι σήμερα. Δηλαδή όσοι πληρώνουν χάνουν και το ΦΠΑ αλλά και πληρώνουν 15% περισσότερο από τους υπόλοιπους. Μπράβο στα λαμπρά μυαλά του δήμου μας. Διέπρεψαν και πάλι.

Το μήνυμα μου πάντως σε όλους όσους σκέφτονται τόσο «καθαρά» απέναντι στους νομοταγείς πολίτες της πόλης μας είναι πως; μετανάστες και μπαταχτσήδες στον τόπο μας δεν θα μας κάνει κανείς. Το να είσαι μπαταχτσής δεν είναι εύκολο για όλους γιατί κάποιοι μάθανε να είναι κύριοι με τις υποχρεώσεις τους και να περνάνε καλά παραδείγματα στα παιδιά τους (το ίδιο πιστεύω και για  τους κατοίκους του συνοικισμού που από αντίδραση δεν πλήρωσαν το χρέος τους ακόμη). 

Οι υπόλοιποι, οι εξυπνάκηδες που σου κλέβουν τη σειρά όταν περιμένεις μια ώρα υπομονετικά σε μια δημόσια υπηρεσία, θα γελάνε και πάλι και θα παίρνουν θάρρος για να πράττουν πάντα το ίδιο ξανά και ξανά. Ένας σοφός άνθρωπος κάποτε είπε πως: “οι σφαίρες μας σκοτώνουν τους εχθρούς μας, αλλά οι ψήφοι μας μπορούν να σκοτώσουν τα παιδιά μας”.      

Αναγνώστης




Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το Drama-tika.blogspot.com δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. 
Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται, προσβάλλεται ή ενοχλείται με το παραπάνω υλικό – κείμενο, ας ενημερώσει άμεσα για την αφαίρεση του.