5 Μαρ 2012

Κομοτηνή - Αλεξανδρούπολη : ΌΧΙ στα Χρυσωρυχεία την Τετάρτη 7 Μαρτίου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου στην Κομοτηνή κοινή συνεδρίαση της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης - Έβρου με τους φορείς του Νομού Ροδόπης. 

Σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι φορείς διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη μεθόδευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να γνωμοδοτήσει θετικά στην Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα Έβρου. 


Η γνωμοδότηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την χρόνια εκφρασμένη ομόφωνη άποψη της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δημοτικά και Περιφερειακό Συμβούλιο), των βουλευτών των δύο νομών, καθώς και της συντριπτικής πλειονότητας των τοπικών φορέων, των συλλόγων και βέβαια της τοπικής κοινωνίας. Τονίστηκε ότι η γνωμοδότηση υιοθέτησε ολοκληρωτικά τις θέσεις της εταιρείας χωρίς να λαμβάνει υπόψη όλες τις άλλες αντίθετες τοποθετήσεις επιστημονικών φορέων του τόπου μας.

Η απάντησή μας στη νέα αυτή εξέλιξη είναι η μαζική συμμετοχή μας στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Διανομαρχιακή Επιτροπή με το Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Περιφέρεια ΑΜΘ την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 και ώρα 1 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο. 

Στη συνάντηση των φορέων αποφασίστηκε να υπάρξει τετράωρη στάση εργασίας από το τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Ροδόπης την Τετάρτη 7 Μαρτίου από τις 11 πμ έως 3 μμ προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι για την προσέλευσή τους στη συγκέντρωση της Αλεξανδρούπολης. 

Για όλους τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να συμμετέχουν θα υπάρχουν λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης. Ο χώρος συγκέντρωσης είναι μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας στην πλατεία Κομοτηνής.  

Καλούμε κάθε συμπολίτη μας να παρευρεθεί στη συγκέντρωση της Τετάρτης ώστε να ακουστεί το μήνυμα μας.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Κάθε ΠΑΡΟΥΣΙΑ στον αγώνα
Είναι ένα ΌΧΙ στα Χρυσωρυχεία

Πληροφορίες: Στρατιάδη Ανέστη 6977 215704
Δραγουμάνη Σούλα 6974 793534


ΥΓ.

Ευχαριστήριο

Η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης - Έβρου κατά τρων Χρυσωρυχείων ευχαριστεί τη διεύθυνση και τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου ΟΛΥΜΠΟΣ στην Κομοτηνή για την προσφορά της αίθουσας και την άριστη φιλοξενία που πρόσφεραν στους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση της Επιτροπής με τους φορείς του Νομού Ροδόπης.


ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΡΟΔΟΠΗΣ - ΕΒΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΩΝ