13 Μαρ 2012

Πλάνα από το νέο γήπεδο της Δόξας Δράμας - δείτε το βίντεο!!

Με το σύνθημα "όλοι μαζί χτίζουμε το γήπεδο μας" ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η διοίκηση του Ερασιτέχνη στο μουσείο της Δόξας Δράμας.

Στο πάνελ που στήθηκε εκτός από τον πρόεδρο του συλλόγου Θόδωρο Παπασταφίδα, τον αντιπρόεδρο Θεόφιλο Ξανθόπουλο, το μέλος Αντώνη Σκουλίδη και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Αντωνιάδη.


"Το διοικητικό συμβούλιο του Γυμναστικού Συλλόγου Δόξας είναι στην ευχάριστη θέση ότι εκδόθηκε η άδεια για τις εργασίες που θα πρέπει να γίνουν στο γήπεδο μας", ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου του συλλόγου Θόδωρου Παπασταφίδα που συνέχισε:


"Αισθάνομαι τη ανάγκη να ευχαριστήσω τον κ . Τσίμπα, τον κ. Παντελίδη και όλους του εργαζόμενους στην πολεοδομία που συνέβαλαν την ταχεία έκδοση της αδείας για να αρχίσουν οι εργασίες στο γήπεδο μας. Θα ήθελα να κάνω μία μικρή αναφορά στο ιστορικό. Μετά την άνοδο της Δόξας στη Α’ εθνική η διοίκηση του ΟΠΑΠ πήρε την απόφαση να εγκρίνει έργα 740.000 ευρώ εκ των οποίων χρηματοδοτεί το μισό ποσό. Δηλαδή 370.000 ευρώ.



Ευτυχή συγκυρία για τη Δόξα είναι ότι δύο επιφανείς Δραμινοί ο κ. Μπουδούρογλου και τον κ. Αποστολίδη χρηματοδοτούν 100 και 70 χιλιάδες αντίστοιχα. Απομένουν 200.000 χιλιάδες και για τους υπόλοιπους χιλιάδες Δοξαίους στη Δράμα, στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ένα ποσό που αντικειμενικά μπορεί να μαζευτεί από τους οικονομικά μικρούς και μεσαίους".

"Θα βοηθήσουμε όπως το έπραξαν και οι πρόγονοι μας"

Το ποσό που θα πρέπει να καλυφθεί αρχικά από τους φίλους της Δόξας είναι 200.000 ευρώ κι αυτό θα γίνει μέσω της πώλησης των κουπονιών που εκδόθηκαν και θα ξεκινήσουν από αύριο να πωλούνται σε Δράμα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. "Πεποίθηση του διοικητικού συμβουλίου είναι ότι θα το καταφέρουμε. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η οποία υπάρχει εμείς θα τα καταφέρουμε και θα δείξουμε ένα δρόμο για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται με αυτούς του δύο επιφανείς Δραμινούς, οι οποίοι δίνουν μία ελπίδα στον κόσμο. Αυτό αν μπορούσε να γίνει σε όλη την Ελλάδα πόσο εύκολα θα μπορούσε να βγει η χώρα μας από αυτή την κρίση. Θέλω να ενημερώσω ότι για την οικονομική εξόφληση στην οποία κάνουμε ότι έχουμε εκδώσει κουπόνια με 1, 10 και 100 ευρώ δηλαδή για όλα τα βαλάντια. Έχουμε εκδώσει κουπόνια όσο ήταν η τελευταία απογραφή της Δράμας που είναι 98.000 και φυσικά έχει συμβολική σημασία. Υπάρχουν και των 10 και των 100 ανάλογα με πόσο μπορεί να αγοράσει ο καθένας.

Καλούμε τα μέλη να δώσουν αύριο ένα βροντερό παρών και να δώσουν τη αισιοδοξία στους στόχους που έχουμε βάλει για να δημιουργηθεί ένα γήπεδο αντάξιο της ιστορίας της Δόξας Δράμας. Αυτό που δεν έγινε τόσα χρόνια θα το κάνουμε σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή και το κυριότερο θα το κάνουμε όλοι μαζί. Πρέπει όλοι μας να σταθούμε όλοι οι Δραμινοί στο ύψος των περιστάσεων γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος, αλλά εμείς και είμαστε περήφανη γι’ αυτό, όπως και οι πρόγονοι μας έφτιαξαν αυτό το γήπεδο. Θα το κάνουμε και ποιο εύκολα από ότι το έκανα οι πρόγονοι μας. Είμαστε 100.000 και με ένα ευρώ το Μάρτιο και ένα ευρώ τον Απρίλιο καθαρίσαμε".

"Αν γίνει κίνηση από την ΠΑΕ... ευχαρίστως"

Μετά το πρόλογο του προέδρου του Ερασιτέχνη Θόδωρου Παπασταφίδα ξεκίνησαν ερωτήσεις με τους δημοσιογράφους να ρωτάνε αν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Θανάσης Σάμιος θα συμβάλει στην προσπάθεια αυτή. "Τυπικά δεν εισέρχεται η ΠΑΕ. Αν κάνει κάποια κίνηση πολύ ευχαρίστως… Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η ΠΑΕ δεν μπορεί να δώσει χρήματα στον Ερασιτέχνη. Θα πρέπει να γίνει ανταποδοτικά. Να δώσει κάποια χρήματα και να δώσουμε κι εμείς κάποια", απάντησε.

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει η ΠΑΕ προς τον Ερασιτέχνη από την περσινή περίοδο ακόμη… "Μας έχουν διαβεβαιώσει ότι θα λυθεί το πρόβλημα αυτό". Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν θα πρέπει να γίνουν και κάποια έργα από το δήμο Δράμας εξωτερικά του γηπέδου με χώρο πάρκινγκ. "Πέρσι ο ίδιος ο δήμος ήρθε σε μας. Ήρθε η κ. Σκουλίδου ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δράμας και εμείς τις είπαμε να μην προχωρήσουμε γιατί έχουμε να κάνουμε τους προβολείς για να μην ξηλώνουμε και φτιάχνουμε δύο φορές. Μόλις τελειώσει το έργο των προβολέων να κάνουμε την παρέμβαση αυτή. Εμείς έχουμε τη διαβεβαίωση από το δήμο ότι είναι δίπλα μας. Είναι θέμα του δήμου αν θα το ανακοινώσει αυτό. Ήδη μας στηρίζει ο δήμος και θα μας στηρίξει".

Μετά ζητήθηκε από το συμβούλιο του Ερασιτέχνη να γίνει μία προσπάθεια για να συμβάλει και η Σούπερ λίγκα, αλλά ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος. "Δεν είμαι αισιόδοξος προς αυτή τη κατεύθυνση γιατί πέρσι η Σούπερ λίγκα πήρε 20.000.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ και φέτος θα πάρει 5.500.000. Και δεν έχω τη νομική υποχρέωση. Ηθικά έχω, αλλά η περίοδος είναι δύσκολη. Εμείς κάναμε ενέργειες και περιμέναμε 148.000, αλλά δεν τελειώσαμε ακόμη. Το παλεύουμε. Μπορεί να πάρουμε κάποιο ποσό. Ότι έρθει θα είναι καλοδεχούμενο. Τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να πω ότι θα πάρει 370.000 ευρώ η Δόξα και το ποσό είναι γελοίο. Ο Πανθρακικός είχε πάρει 2.500.000, αλλά οι καιροί άλλαξαν και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Εγώ είμαι περήφανος για τον κόσμο της Δράμας".

Στις 26 Μαρτίου ο τηλεμαραθώνιος στο μουσείο

Η έκδοση των κουπονιών είναι ο ένας ο τρόπος για να μαζευτεί το ποσό των 200.000€ για να ολοκληρωθούν τα πρώτα έργα, αλλά θα χρειαστεί κι άλλο ποσό για την τοποθέτηση του σκεπάστρου στα επίσημα του γηπέδου που θα κοστίσει κοντά στις 300.000 ευρώ. Για το έργο αυτό που είναι σημαντικό λόγω του κρύου χειμώνα στη Δράμα και των πολλών βροχών θα προσπαθήσουν να το καλύψουν με τον τηλεμαραθώνιο που ασχολείται η τριμελής επιτροπή των Ξανθόπουλου, Χατζηλαζαρίδη και Δάντζερα.

Αυτός αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου με όλα τα τοπικά κανάλια της Δράμας να δίνουν το παρών μετά τις 3 το μεσημέρι στο μουσείο της Δόξας και θα κρατήσει μέχρι τις 12 το βράδυ. Από το πάνελ θα περάσουν παλαίμαχοι και νυν ποδοσφαιριστές, αλλά και επώνυμοι πολίτες για να δώσουν το έναυσμα στον κόσμο να συνδράμει το μικρό η μεγάλο ποσό για ένα έργο που το έχει μεγάλη ανάγκη η Δόξα.