13 Μαρ 2012

Ξάνθη : 5.500 αιτήσεις για 1.500 θέσεις στην Κοινωφελή Εργασία


5.500 αιτήσεις έχουν υποβληθεί συνολικά στην Ξάνθης για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Ο αριθμός αυτός προκύπτει κατά προσέγγιση, μόλις έχει ολοληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από ανέργους της Ξάνθης για την πρόσληψή τους στις 5μηνες συμβάσεις του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε συμπράττοντες φορείς στης Ξάνθης.


Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και το ΚΜΟΠ δέχθηκαν μέσα σε δέκα μέρες, σχεδόν τετραπλάσιο αριθμό αιτήσεων από τον αριθμό των θέσεων, ενώ όχι μόνο εξαντλήθηκε ο αριθμός των πιθανών δικαιούχων ανέργων αλλά υπάρχουν και αρκετά που δεν συμπλήρωναν τα απαραίτητα κριτήρια και κατέθεσαν αιτήσεις, δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στην κοινωνία. Οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν αιτήσεις σε περισσότερους του ενός φορείς μέσα στην ΠΕ Ξάνθης.

Από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ που έλαβε αιτήσεις για τους Δήμους πλην Ξάνθης, την Περιφέρεια, το Νοσοκομείο, τη Μητρόπολη και άλλους φορείς παρελήφθησαν περίπου 1.565 αιτήσεις στα ΚΕΠ της Ξάνθης, περίπου 900 στο ΚΕΠ της Γενισέας και άλλες 800 σε ΚΕΠ της Σμίνθης. Από την πλευρά του ΚΜΟΠ παρελήφθησαν περίπου 2.000 αιτήσεις για το Δήμο της Ξάνθης.

Καραλίδης: Τελικά υλοποιήθηκε παρά την αμφισβήτηση.

Όπως σημείωσε, μιλώντας σχετικά για το πρόγραμμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, παρότι υπήρξαν προβλήματα στο Υπουργείο Εργασίας, ειδικότερα με την αντικατάστασης της ηγεσίας του, το πρόγραμμα προχώρησε και ολοκληρώνεται στην Περιφέρεια ΑΜΘ, πριν από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στη χώρα.

Εκτίμησε ότι μέχρι το Πάσχα είναι δυνατόν να προχωρήσουν οι προσλήψεις των ανέργων που θα απασχοληθούν." Παρότι κάποιοι έκαναν λόγο για ασπιρίνες που καταπολεμούν τον καρκίνο το πρόγραμμα προχώρησε με τεράστια συμμετοχή, όπως αποδεικνύεται στην Ξάνθη." είπε σχετικά ο Φώτης Καραλίδης.