6 Φεβ 2012

Θράκη : Έπιασε βροχή, έπιασε μπόρα



Σοβαρά προβλήματα προέκυψαν από τη συνεχή βροχόπτωση σε Ροδόπη και Ξάνθη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ξάνθη μέχρι τα μεσάνυχτα είχε δεχθεί 50 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένες κατοικίες, κυρίως υπόγεια και στην Κομοτηνή 28 κλήσεις.

Οι αντλήσεις συνεχίζονται με το πρώτο φως της ημέρας. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί αποφεύγοντας τις ιρλανδικές διαβάσεις και τα πλημμυρισμένα περάσματα. Στη Μελέτη χρειάστηκε η παρέμβαση σκαφτικών μηχανημάτων με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Κομοτηνής για να προστατευτούν οι κατοικίες.

Σοβαρά προβλήματα προκύψαν σε όλο το οδικό δίκτυο της πεδινής περιοχής του Νομού Ξάνθης από την συνεχή βροχόπτωση. Από την χθεσινή νεροποντή και υπερχείλιση έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην κίνηση του Επαρχιακού Δικτύου Ξάνθης-Μαγγάνων (Μέλισσα) και Ξάνθης-Αβδήρων (Πεζούλα), στη Γενισέας και στο Δέκαρχο, όπου επίσης παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Ποταμιά και στο Μυρωδάτο. Σε Σέλερο, Μυρωδάτο και Γενισέα βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Άρης ιαννακίδης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη.

Το απόγευμα  Περιφερειάρχης αναχώρησε για την περιοχή του Κοπτερού-Ιάσμου, όπου επίσης υπήρξαν προβλήματα. Σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές στον Έβρο.

Η Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής έχουν ήδη ενημερώσει τους κτηνοτρόφους και αγρότες που βρίσκονται σε ευπαθείς περιοχές να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί και να απομακρύνουν ζωικό κεφάλαιο, ζωοτροφές και αγροτικά μηχανήματα.

Μαρία Νικολάου
 
Ert.gr