5 Νοε 2011

ΚΑΟΔ : Συνέντευξη Β.Ποζατζίδη


Στην συνέντευξη της εβδομάδας στην εφημερίδα «Ψίθυροι» φιλοξενήθηκε ο Αντιπρόεδρος και ένας εκ των δύο μετόχων του ΚΑΟΔ Βασίλης Ποζατζίδης. Παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα:


-Κε Ποζατζίδη, ξεκίνησε ο μαραθώνιος της μεγάλης κατηγορίας για την ομάδα μας τον ΚΑΟΔ. Σίγουρα μια σημαντική στιγμή…


… αποτελεί την δικαίωση των προσπαθειών που έχει καταβάλει η διοίκηση της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια. … Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε, ότι η ομάδα πριν 4 χρόνια έπαιζε στην Β’ Εθνική και πέρυσι κατέκτησε την πρώτη θέση στην Α2 κατηγορία με ρεκόρ νικών.


-Ποιο είναι τελικά το «μυστικό» της επιτυχίας;

… Ξοδεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια, χρήμα, χρόνος, κόπος. Όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Θα μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω μια φράση ενός σημαντικού ανθρώπου για να σας δώσω το στίγμα της φιλοσοφίας που διέπει τον τρόπο που διοικούμε την ομάδα. Είπε λοιπόν ο σοφός αυτός άνθρωπος. «Επιθύμησα να κάνω καλό και όχι θόρυβο. Γιατί το καλό δεν κάνει θόρυβο και ο θόρυβος δεν κάνει καλo».


-Υπήρξαν συμπαραστάτες σε αυτήν την εργώδη προσπάθεια;

… Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια η συμπαράσταση, κυρίως του επιχειρηματικού κόσμου του νομού, δεν ήταν η αναμενόμενη. Εμείς δεν θέσαμε ποτέ ποσοτικούς όρους και προϋποθέσεις, για την όποια βοήθεια της ομάδας. ….Εύχομαι, τώρα που όλοι έχουν δει την προσπάθεια που γίνεται να ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα της ομάδας και να τη στηρίξουν, στο βαθμό που μπορεί ο καθένας. Βέβαια υπήρξαν και υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις. Άνθρωποι που μας στάθηκαν στα δύσκολα αυτά χρόνια και τους ευχαριστώ θερμότατα.


-Κε Ποζατζίδη και τώρα στην Α1. Πόσο δύσκολος ήταν ο σχεδιασμός της ομάδας αμέσως μετά την θριαμβευτική άνοδο;

Δεν σας κρύβω ότι είχαμε κάποια στιγμή φτάσει στο σημείο να μην προχωρήσουμε την ομάδα. Αρχές Αυγούστου βγάλαμε μια ανακοίνωση, που από μερικούς παρεξηγήθηκε, στην οποία εκφράζαμε την απογοήτευσή μας για την μέχρι εκείνη τη στιγμή εξέλιξη των θεμάτων που αφορούσαν στον ΚΑΟΔ. …Στο αγωνιστικό κομμάτι, εμπιστευτήκαμε την ομάδα σε έναν πολύ έμπειρο και εξαιρετικό προπονητή, τον Γιώργο Καλαφατάκη. … Ο οργανισμός που λέγεται ΚΑΟΔ απασχολεί σήμερα 30 άτομα περίπου.


- Ο κόσμος της  Δράμας στηρίζει την όλη προσπάθεια;

…. Στον αγώνα με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο. …Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους … Ο ΚΑΟΔ θέλει τον κόσμο δίπλα του σε όλους τους αγώνες. Ακόμη και με τους πιο ασθενείς αντιπάλους, η στήριξη του κόσμου μπορεί να κάνει την διαφορά.


-Μια μεγάλη προσωπικότητα του Παγκόσμιου Μπάσκετ, ο προπονητής του ΠΑΟ Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αναφέρθηκε σε μια σοβαρή ομάδα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι στο γήπεδο…

… Τα εύσημα του Ζέλικο αποτελούν παράσημα για τον ΚΑΟΔ και τον φίλαθλο κόσμο της Δράμας. Οφείλω να ευχαριστήσω την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας και όλους τους αστυνομικούς, για την άψογη συνεργασία που είχαμε με αυτό το αποτέλεσμα και μάλιστα χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.


-Και οι στόχοι για αυτήν την αγωνιστική περίοδο; Υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας;

… δεν πρόκειται να φέρουμε κάποιο παίκτη που δεν θα μπορούμε να τον πληρώσουμε. Παρ’ όλα αυτά έχουμε αποφασίσει ότι αν η ομάδα χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση δεν θα διστάσουμε….


-Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;

… Η Δράμα αξίζει να έχει μια ομάδα στην Α1. Ο ΚΑΟΔ είναι επάξια στην Α1 και μπορεί να παραμείνει. Το μότο που χρησιμοποιούμε είναι «Έλα κοντά να πάμε ψηλά». Ας έρθουν λοιπόν όλοι οι φίλαθλοι στο γήπεδο. Ο ΚΑΟΔ αξίζει…

Ολόκληρη η συνέντευξη στην εφημερίδα Ψίθυροι
www.psithiri.gr