5 Νοε 2011

"Πέντε γυναίκες συν-ομιλούν μόνες..."


Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο καφέ Ανώι, η Θεατρική ομάδα Ονειροτεχνείου ανεβάζει μια παράσταση που βασίζεται σε ανάγνωση κειμένων που έχουν επιλεγεί από τα βιβλία:

Το Ροδάφ’νον, του Κώστα Διαμαντίδη
Rien ne va plus, της Μαργαρίτας Καραπάνου
Η μοναξιά είναι από χώμα, της Μάρως Βαμβουνάκη
Ψέματα – Η αλήθεια είναι…, της Λένας Διβάνη
Απάντησέ μου, της Σουζάνα Ταμάρο
και έχει τίτλο "Πέντε γυναίκες συν-ομιλούν μόνες..."


Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Ερμηνευτές (με σειρά εμφάνισης): Αμαλία Χατζησταυριανού, Λεμονιά Χαλκίδου, Εύη Χατζηνάκου, Χριστίνα Γεροντάρη, Νάνσυ Μιχαηλίδου. Πιερότος η Στέλλα Τοφέα
Επιλογή Κειμένων/Διασκευή: Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Θοδωρής Πρασίδης
Μουσική Επιμέλεια/Βιολί: Yasmina Perkic
Γραφιστική Επιμέλεια: Θοδωρής Πρασίδης

Ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, αναφέρει:

«Πέντε χαρακτήρες γυναικών, διαφορετικοί μεταξύ τους, που φιλοσοφούν, αγαπούν, κλαίνε, γελάνε, μισούν και ουσιαστικά έχουν έντονη επιθυμία να ζήσουν πραγματικά. Το πάθος και η ένταση στα συναισθήματα είναι καθοριστικά χαρακτηριστικά της στάσης ζωής τους, που διαμορφώνεται και εκδηλώνεται συνειδητά, αλλά ενίοτε και συγκυριακά. Η απόφαση για ουσιαστική ζωή είναι το κοινό τους γνώρισμα και οδηγούνται, αψηφώντας τις επιπτώσεις, στις επιλογές τους.

Ο λόγος που επέλεξα τα συγκεκριμένα κείμενα έχει να κάνει με τους καιρούς τις συναισθηματικής μας μοναξιάς, όπου όλοι τεχνηέντως, κοιτώντας το «επέκεινα», ισχυριζόμαστε ότι δε μας αφορά. Η σύγκρουση με τον εαυτό μας είναι ηφαιστειακά εγγενής και ως εκ τούτου αναπόφευκτη, αλλά και μονόδρομος για να προκύψει η δική μας αλήθεια.»