5 Νοε 2011

Τελετή θεμελίωσης 2ου Γυμνασίου Δράμας

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 τελέστηκε, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ¬Θ, κ. Α. Γιαννακίδη, του Αντιπεριφειάρχη Δράμας, κ. Γ. Ξανθόπουλου, του Δημάρχου Δράμας, κ. Κ. Χαρακίδη, εκπροσώπων του Περιφερειακού και του Δημοτικού Συμβουλίου και υπηρεσιακών παραγόντων η τελετή θεμελίωσης του κτιρίου του 2ου Γυμνασίου Δράμας.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Γιαννακίδης υπογράμμισε πως το νέο αυτό έργο σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης της δέσμευσης της Περιφέρειας για μεγάλα αναπτυξιακά έργα στη Δράμα, με στόχο την ανάσχεση της αναπτυξιακής υστέρησης της περιοχής, και ευχαρίστησε για την πολύτιμη συνεργασία τους τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Ξανθόπουλος, αναφέρθηκε στις επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες της Π.Ε. Δράμας προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου και να γίνει εφικτή η υλοποίησή του μέσω των ΚΑΠ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. 

Αναφέρθηκε επίσης στη συνολική κατάσταση της σχολικής στέγης στην περιοχή της Δράμας επισημαίνοντας πως, παρόλο που υπάρχουν ακόμη ελλείψεις, η Δράμα είναι σε μεγάλο βαθμό αυτάρκης με ικανοποιητική υποδομή και τόνισε πως η Π.Ε. Δράμας θα συνεχίσει να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στο Δήμο Δράμας, στον οποίο έχει περάσει με τη νέα αυτοδιοικητική δομή η αρμοδιότητα κατασκευής σχολικών μονάδων.

Από το Γραφείο Τύπου
της Περιφέρειακής Ενότητας Δράμας