6 Φεβ 2012

Ξάνθη : Νεροπροβλήματα


Σοβαρά προβλήματα προέκυψαν σε όλο το οδικό δίκτυο της πεδινής περιοχής .Από την χθεσινή νεροποντή και υπερχείλιση έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην κίνηση του Επαρχιακού Δικτύου Ξάνθης-Μαγγάνων (Μέλισσα) και Ξάνθης-Αβδήρων (Πεζούλα). Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στο τμήμα Γενισέας Πεζούλας.

Επίσης, στο Δέκαρχο, όπου έχει υπερχειλίσει κανάλι και παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα από το ανάχωμα είχαν αφαιρεθεί μεγάλες ποσότητες χώματος για διαμόρφωση ιδιωτικών χωραφιών σύμφωνα με την ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη.

Επίσης πολύς σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Ποταμιά όπου βρέθηκε ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης και μηχανήματα του Δήμου ,ενώ νωρίτερα υπήρξε απεγκλωβισμός μιας κτηνοτροφικής μονάδας στο Μυρωδάτο. Σε Σέλερο, Μυρωδάτο και Γενισέα βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη.

Το απόγευμα ο Περιφερειάρχης αναχώρησε για την περιοχή του Κοπτερού-Ιάσμου, όπου επίσης υπήρξαν προβλήματα. Ο δρόμος για τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που είχε ανοίξει στις 5:30 το πρωί χθες, έκλεισε εκ νέου στις 12 μετά από νέα μεγάλη κατολίσθηση στην περιοχή του Κίδαρη, και έμεινε κλειστός κατά την διάρκεια της νύχτας για λόγους ασφαλείας.

H επικοινωνία με τον οικισμό των Κιμμερίων επίσης ,είχε διακοπεί χθες το πρωί καθώς στην είσοδο του οικισμού ήταν αδύνατη η πρόσβαση λόγω νερού από το χείμαρρο των Κιμμερίων και λάσπης. Επενέβη η Αστυνομία που διέκοψε την κυκλοφορία και μηχανήματα έχουν αποκαταστήσει σταδιακά την κυκλοφορία.

Δύο οχήματα εγκλωβίστηκαν, τα οποία και απεγκλώβισε η Πυροσβεστική. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων σε περιφερειακούς οικισμούς. Ενώ μέσα στην πόλη της Ξάνθης στην οδό Βλαχοπούλου υποχώρησε κανάλι από έργα της ΔΕΥΑΞ με αποτέλεσμα να πέσουν μέσα, δύο ΙΧ. Συνεχίζονται τα προβλήματα σε όλο το Νομό, ενώ όλες οι υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης είναι ανοιχτή και λειτουργεί ως κέντρο για το συντονισμό των προβλημάτων που υπάρχουν.

Σύνταξη: Σαμή Καραμπουγιούκογλου
Ert.gr