4 Φεβ 2012

Στο χείλος του γκρεμού τα παραρτήματα του ΟΑΕΔ στην ΑΜΘ


-Τραγικές οι ελλείψεις προσωπικού, πολύ μεγάλος ο φόρτος εργασίας!

Σε σώμα συστάθηκε η νέα διοίκηση της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ ΑΜΘ ευελπιστώντας πως θα διεκδικήσει με μεγαλύτερη ένταση λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα παραρτήματα του ΟΑΕΔ από τις Σέρρες έως και τον Έβρο.

«Είναι αρκετά δύσκολο να ανταπεξέλθουμε, γιατί φυλλοροούμε σε υπαλλήλους. Όλοι οι άλλοι νομοί πλην της Ξάνθης έχουν παραρτήματα και αυτός μας δυσκολεύει πάρα πολύ γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα να έρθουν νέοι υπάλληλοι» σημειώνει ο κος Ευάγγελος Τάσσος, γραμματέας του συλλόγου εξηγώντας παράλληλα πως «οι πολίτες βεβαίως και έχουν δίκιο όταν δεν εξυπηρετούνται αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι ο φόρτος εργασίας αυξάνεται και εμείς καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε».

Οι τραγικές ελλείψεις στα προσωπικό που αντιμετωπίζουν στο σύνολο τους τα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ προκαλούν σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη εξυπηρέτηση των πολιτών, με τον Τάσσο να σημειώνει πως «δεν μπορούμε να έχουμε γραφείο με έναν υπάλληλο, όπως είναι οι Σάππες, και να καλείται να εξυπηρετήσει μια μεγάλη περιοχή με πάρα πολλά αντικείμενα».

Η αποδυνάμωση των παραρτημάτων του ΟΑΕΔ συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενώ παράλληλα δεν διαφαίνεται η πιθανότητα ενίσχυσης του προσωπικού τους στο άμεσο μέλλον, γεγονός που αναμένεται να διογκώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα της εξυπηρέτησης των πολιτών. «Δεν είναι λίγες οι φορές που εξαγγέλλεται κάποιο πρόγραμμα από τα ΜΜΕ για το οποίο εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση και έρχεται ο κόσμος και δεν μπορούμε να τον εξυπηρετήσουμε.

Εμείς είμαστε ένας οργανισμός που συνέχεια αυξάνεται ο φόρτος εργασίας του χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανάλογη αύξηση προσωπικού» προσθέτει χαρακτηριστικά ο κος Τάσσος.