3 Ιαν 2012

Επενδυτής υπάρχει για ΣΕΚΑΠ, αλλά οι εμπλεκόμενοι είναι ανήσυχοι

Σε προσπάθεια δημιουργίας ευνοϊκου κλίματος για το νέο επενδυτή, που θα προκαλέσει σοβαρές μειώσεις αποδοχών στους εργαζόμενους αλλά και αλλαγή των συσχετισμών στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας, εκτιμούν οι εμπλεκόμενοι τις τελευταίες κινήσεις. 

Μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι εναντίον της ΑΤΕ για την ένταξή τους σε καθεστώς ΔΕΚΟ –εξέλιξη που δεν ανέμεναν- αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση στις 9 Ιανουαρίου για να σταθμίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 

Είναι προφανές πάντως ότι δεν έχουν πολλά περιθώρια ελιγμών μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Σωματέιου Κώστας Γαβριηλίδης, και αυτό σημαίνει ότι θα επέλθει σοβαρή μείωση στους μισθούς των εργαζομένων. 

Οι εμπλεκόμενοι θεωρούν ότι η ΑΤΕ, ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις του ινδού μεγιστάνα Bomidalla, που θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, θεωρούν όλοι ότι εντάσσεται η πρόθεση για γενναία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα απομειώσει το ποσοστό των εργαζομένων αλλά – κυρίως- της ΣΕΚΕ, αν δεν καλύψει τη ρευστότητα που απαιτείται για να συμμετάσχει στην αύξηση Μ/Κ.

Οι εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο θα καθορίσουν το μέλλον της εταιρίας. Η διάσωσή της φαίνεται ότι επιτυγχάνεται, όμως οι όροι επιβίωσης της ΣΕΚΑΠ και το μέγεθος της απομάκρυνσης των τοπικών συμφερόντων από αυτή, είναι το ζητούμενο για κάθε εμπλεκόμενο από την Ξάνθη, καθώς το κλίμα που δημιουργείται είναι δυσάρεστο.