3 Ιαν 2012

Σχόλιο αναγνώστη - Λευτέρης Καλλινικίδης : Λίγες σκέψεις για την ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ - Ο πρωτοπόρος και οι ουραγοί της εκδήλωσης

Εντυπωσιάστηκα ειλικρινά φέτος με τον ενθουσιασμό πολλών, που προσπαθούν  με πολλά μικρόψυχα υπονοούμενα να συγκρίνουν τη φετινή Ονειρούπολη με αυτές των προηγούμενων χρονιών, παρά το γεγονός ότι συνειδητά όλα τα προηγούμενα χρόνια  την απαξίωναν.

Ποια είναι όμως η ουσία; Αν είναι φέτος καλύτερη από πέρυσι ή αν θα πρέπει να παραμείνει κορυφαία;


Η όποια καλοπροαίρετη  κριτική, που οφείλουμε να ασκήσουμε ως πολίτες,  δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως πολεμική, ούτε πρέπει να επιχειρείται η φίμωση μας.  Η κάθε καλοπροαίρετη κριτική προσθετικά και μόνο μπορεί να λειτουργήσει. 

Για παράδειγμα το γεγονός ότι φέτος η Ονειρούπολη πάσχει από προβολή εκτός Νομού Δράμας, δεν αποτελεί πολεμική αλλά είναι η αλήθεια.

Επί της ουσίας θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

α)  Η Ονειρούπολη είναι  η μεγαλύτερη αναπτυξιακή προσπάθεια τουριστικής προβολής της πόλης και του Νομού γενικότερα 

β) Τα οφέλη για τον τόπο είναι τεράστια και η προβολή του μεγάλη. 

γ) Ήταν μία σύλληψη και πρωτοποριακή ιδέα του πρώην Δημάρχου Θωμά Μαργαρίτη, που συκοφαντήθηκε, λοιδορήθηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν καμία απολύτως συμμετοχή. Αντίθετα, επιδίδονταν σε μία απροκάλυπτη πολεμική (μηνύσεις, ΣΔΟΕ, Σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, γκρέμισμα σπιτιών στον κήπο κλπ.).

δ)Παρά την πολύ σκληρή πολεμική λοιπόν, απέναντι στην ανάπτυξη της πόλης μας, η εκδήλωση γιγαντώθηκε και έγινε η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα.

ε) Φέτος, την 8η κατά σειρά χρονιά, αναγνωρίσθηκε επιτέλους, από όλους,  «φίλους» και «αντιπάλους». Φέτος υπήρξε η μέγιστη συναίνεση για την διοργάνωση της. 

στ)Από τους διοργανωτές της φετινής Ονειρούπολης, που φέτος για πρώτη φορά συμμετέχουν ενεργά, διαφαίνεται μια μικροψυχία και μία μεγαλοκακία απέναντι στον δημιουργό της, τον πρώην Δήμαρχο Θωμά Μαργαρίτη. Έπρεπε να τον τιμούν και να αναφέρονται στο πρόσωπο του, αφού πανηγυρίζουν για κάτι πρωτοποριακό, που ο ίδιος έστησε και γιγάντωσε, όταν αυτοί τον πολεμούσαν βάναυσα.

ζ) Ο Θωμάς Μαργαρίτης άνοιξε δρόμους, υπήρξε πρωτοπόρος και μαχητής για το καλό της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής μας. Καθιέρωσε τον εθελοντισμό ως μέσο προσφοράς των πολιτών. Γι’ αυτό άλλωστε πολεμήθηκε από συμφέροντα που δεν θέλουν να γίνει τίποτα και χρόνια έχουν καταδικάσει το νομό σε μαρασμό και αφάνεια. 

Συμπέρασμα: Η όποια κριτική ασκείται, έγινε για να βελτιωθεί περισσότερο η εκδήλωση και να παραμείνει κορυφαία σ’ όλη την Ελλάδα. Είπαμε, άλλο κριτική άλλο πολεμική. 

Στη θέση σας κύριοι της Δημοτικής Αρχής, θα καλούσα και θα τιμούσα τον πρώην Δήμαρχο Θωμά Μαργαρίτη για την Ονειρούπολη. Τότε και ο κόσμος θα θεωρήσει ότι εκτιμάτε και τιμάτε το έργο πάνω στο οποίο σήμερα στηρίζεστε, για να πανηγυρίσετε και να επιδιώξετε  τα όποια  πολιτικά οφέλη. Η μικροψυχία σας όμως δεν σας αφήνει να το κάνετε.

Ο λαός όμως ξέρει και τιμά τον δημιουργό της Ονειρούπολης καθημερινά. Πρέπει επιτέλους σ’ αυτόν τον τόπο και να εκτιμάμε και να τιμάμε τις αξίες.

Λευτέρης Καλλινικίδης
Μέλος της Ν.Εποχής Ν.Δράμας Ν.Πορείας