3 Ιαν 2012

Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη μεταρρύθμιση ο Καλλικράτης, δύσκολη η εφαρμογή του

Ναι μεν αλλά. Κάπως έτσι κρίνουν οι Αυτοδιοικητικοί του Δήμου Αλεξανδρούπολης τον θεσμό του Καλλικράτη μετά από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να αποτελεί την μεγάλη δημοκρατική μεταρρύθμιση, να έχει πολλά θετικά, ωστόσο είναι δύσκολη η εφαρμογή του. 
«Ένας χρόνος Καλλικράτης. Ένας χρόνος διαρκή αγώνα, ένας χρόνος διαρκών αλλαγών, ένας χρόνος προσπάθειας και προσαρμογής στον νέο θεσμό.

Δύσκολα μέχρι να μπει η νέα αυτοδιοίκηση στους νέους κανόνες που επιβάλλει ο Καλλικράτης. Πιστεύω τα πήγαμε καλά και δώσαμε δείγματα γραφής ότι μπορούμε, ότι αντέχουμε», ανάφερε στην ΕΡΑ ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ Αντώνης Βαμβακερός για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του νέου θεσμού του Καλλικράτη, υπογραμμίζοντας ότι, «θεωρώ ότι καταφέραμε να ξεπεράσουμε το μεγαλύτερο σκόπελο των διοικητικών εφαρμογών που χρειαζόταν για να πάει μπροστά ο Καλλικράτης και ήδη περάσαμε στο στάδιο του σχεδιασμού διεκδίκησης και ωριμάνσεων έργων». 

Βιαστικό θεσμό, ο οποίος αποδείχθηκε ως μια μεγάλη τραγωδία, χαρακτήρισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Φερών κ Νίκος Γκότσης τον ένα χρόνο λειτουργίας του «Καλλικράτη». «Συμφωνούμε όλοι οι Αυτοδιοικητικοί ότι χρειαζόταν να γίνουν κάποιες διοικητικές μεταρρυθμίσεις. 

Αυτές όμως έπρεπε να περιοριστούν αποκλειστικά στο θεσμικό κομμάτι της αυτοδιοίκησης και όχι στο χωροταξικό», ανέφερε ο κ Γκότσης, υπογραμμίζοντας ότι, «είναι αποτυχία τα μεγάλα αυτοδιοικητικά σχήματα».«Ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα ο Καλλικράτης, το οποίο πέραν των κενών κρίνεται θετικά στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του», τόνισε ο δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ Νίκος Γρηγοριάδης.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Πηγή: ert.gr