30 Ιαν 2012

Πρωτιά της Ορεστιάδας στην κοινωφελή εργασία


Ξεκινάει από την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων για 639 θέσεις εργασίας στην Ορεστιάδα. Οι θέσεις αφορούν κοινωφελή εργασία και εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Το πρόγραμμα είχε εξαγγελθεί πριν από έναν περίπου χρόνο στο Σουφλί από την τότε Υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη αλλά στην συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από καθυστερήσεις, αναβολές και παλινωδίες.

Τελικά η πρώτη προκήρυξη που δημοσιεύθηκε αφορά την Ορεστιάδα κι έναν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας που αναμένεται να δώσει ανάσες σε ανέργους και να τονώσει την οικονομικά χειμάζουσα περιοχή.

Οι φορείς στους οποίους θα απασχοληθούν οι άνεργοι είναι : Δήμος Ορεστιάδας 250 θέσεις, Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού 250 θέσεις, Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης 50 θέσεις, ΚΕΚΥΚ ΑμεΑ 30 θέσεις, Κυνηγετικός Σύλλογος Ορεστιάδας 12 θέσεις, Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Θράκες» 9 θέσεις, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων 8 θέσεις, Διεύθυνση Κτηνιατρικής 6 θέσεις, Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας 5 θέσεις, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών 5 θέσεις, Πολιτιστικός Σύλλογος Βύσσας «Στέφανος Καραθεοδωρής» 5 θέσεις, Κέντρο Πολιτισμού Διόνυσος 5 θέσεις, Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας 2 θέσεις και Σύλλογος Γυναικών Χειμώνιου 2 θέσεις.

Όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν για 5 μήνες με μηνιαία αμοιβή 625 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος που αφορά την Ορεστιάδα ανέρχεται σε 2.049.994 €.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας (τηλ. 25520 22330 και 27900 ).