23 Ιαν 2012

Δημοσιογράφοι σε Χ/Κ Φαλακρού και ... σε Χ/Κ Βουλγαρίας...

Παραθέτουμε παρακάτω τη σημαντική και αξιέπαινη κίνηση ενημέρωσης όλων των δημοσιογράφων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού Δράμας. 

Το γεγονός αυτό έρχεται σε αντιπαραβολή με ένα άλλο γεγονός, αυτό της επίσκεψης Άγγλων δημοσιογράφων σε χιονοδρομικά κέντρα της γείτονας χώρας, Βουλγαρίας. Σημειωτέον, 300.000 Άγγλοι τουρίστες το 2010 επισκέφτηκαν τη Βουλγαρία!





Δυστυχώς η σύγκριση των ειδήσεων μας μελαγχολεί αφού όπως επισημαίνεται η "ελληνική" επίσκεψη τους δύσκολους αυτούς καιρούς (καλώς) συνοδεύτηκε από βασικά έξοδα ενώ η "βουλγάρικη" επίσκεψη συνοδεύτηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακή ανάπτυξη» της γείτονας κυβέρνησης!

Ένα βήμα μπροστά οι γείτονες;

Το αμαρτωλό παρελθόν του Χ/Κ Φαλακρού (όπως επιβεβαίωσε ο Δ/νων σύμβουλος σε συνέντευξή του στο Drama-tika.blogspot.com) συσσώρευσε τα προβλήματα και έδωσε την ευκαιρία σε "όμορους" προορισμούς να κάνουν ένα βήμα παραπάνω... Ποτέ δεν είναι αργά να προλάβουμε το τρένο της ανάπτυξης και της αναστήλωσης της τοπικής οικονομίας ...

Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω άρθρα που αναδημοσιεύουμε ...

Άρθρο 1ο

Αναδημοσίευση από το dramanet.tv

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των δημοσιογράφων, εικονοληπτών και φωτογράφων στο κάλεσμα της Αντιπεριφέρεια Δράμας για επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακού με σκοπό την καταγραφή εικόνων ώστε να προβληθούν σχετικά ρεπορτάζ για την λειτουργία του στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνεργεία τηλεοπτικά αλλά και φωτορεπόρτερ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Φαλακρό που συγκέντρωσε σήμερα εκατοντάδες επισκέπτες.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές και οι φιλοξενούμενοι ενημερώθηκαν από την αρμόδια επιτροπή τουρισμού της Περιφέρειας για τις προοπτικές ανάπτυξης του χιονοδρομικού που όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Άρ.Γιαννακίδης ως μοναδικό της Περιφέρειας τα τύχει και της ανάλογης υποστήριξης ώστε να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις και κατ' επέκταση να βελτιωθούν οι παροχές υπηρεσιών προς τους φίλους του βουνού.

Τα όποια προβλήματα υπήρχαν ξεπεράστηκαν για την φετινή χειμερινή περίοδο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας που έδωσε τις σχετικές πιστώσεις στην εταιρία Φαλακρό Α.Ε που διαχειρίζεται πλέον το χιονοδρομικό ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον το Φαλακρό να δοθεί προς εκμετάλλευση σε ιδιώτη.

Αξίζει να σημειωθεί οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από το Φαλακρό όσο και από την άψογη φιλοξενία της Αντιπεριφέρειας αλλά και του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου και να τονίσουμε επίσης πως με την κίνηση αυτή εξασφαλίσαμε την προβολή του χιονοδρομικού στα ΜΜΕ όλης της Περιφέρειας με λιγοστά χρήματα καθώς δαπανήθηκαν ελάχιστα για την μίσθωση λεωφορείου και το γεύμα προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο τέλος της ξενάγησης."

Χαρούλα Παπατάσιου

*********************************************************************

Άρθρο 2ο

Αναδημοσίευση από την Βουλγάρικη Ραδιοφωνία

Βρετανοί δημοσιογράφοι επισκέπτονται τα βουλγαρικά χιονοδρομικά κέντρα 

Δώδεκα δημοσιογράφοι που εργάζονται στα αφιερώματα για τουρισμό σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης φτάσανε τη Δευτέρα (16/1) στη Βουλγαρία με πρόσκληση του υπουργείου Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού. Η επίσκεψη αυτή είναι η τρίτη από την σειρά περιοδειών για δημοσιογράφους, που οργανώνεται στο πλαίσιο του σχεδίου «Διοργάνωση διαφημιστικής καμπάνιας στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας» και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακή ανάπτυξη».

Η πρώτη και η δεύτερη επίσκεψη βρετανών δημοσιογράφων ήταν αφιερωμένες στον πολιτιστικό, τον spa & wellness, τον οινικό και γκολφ τουρισμό.

Η νυν επίσκεψη θα παρουσιάσει τις δυνατότητες που προσφέρει η Βουλγαρία ως τουριστικός προορισμός σ’ όλο το χρόνο και χιονοδρομικός προορισμός με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Ακολουθεί και αγγλικό άρθρο σχετικό με τα παραπάνω τεκταινόμενα

Bulgarian Govt Flies In UK Journalists to Promote Ski Resorts

Bulgaria's Bansko resort is one of the most popular choices for ski fans who want to get more for their budget this ski season. 

A total of 12 journalists from leading British media are arriving in Bulgaria on Monday, January 16, as part of the efforts of the Bulgarian government to promote the country as a tourist destination.

The five-day stay of the UK journalists in Bulgarian winter and ski resorts is the third tour for foreign media organized by the Bulgarian Ministry of Economy, Energy, and Tourism in the past few months.

The two previous tours featuring journalists from Western European media focused on cultural, spa, wellness, golf, and wine tourism; the tours are funded under EU Operational Program "Regional Development."

The new tour for foreign journalist will seek to present Bulgaria as a year-round tourist destination featuring high-quality winter tourism services – ski, climbing, spa, wines, and gourmet experiences.

The British journalist flying in on Monday are first visiting the ski resort of Borovets; they will then go to the Rila Monastery, the largest Bulgarian winter resort of Bansko, and will end their tour in the southwestern town of Sandanski.

The Bulgarian Economy Ministry emphasized Sunday that Britain is one of the key markets for Bulgarian tourist services. Some 300 000 Brits visited Bulgaria as tourists in 2010.

The media campaigns of the Bulgarian government aim at bringing this number to 500 000 by 2020.