31 Δεκ 2011

Σχόλιο αναγνώστη : ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΑΟΖ

Του Μάνδαλου Παναγιώτη.
e-mail:panosmandalos@yahoo.gr

Ακούμε συνέχεια για την περιβόητη κρίση και τις διάφορες συνταγές αποτυχίας εξόδου από αυτήν, που μας προτείνουν Ε.Ε. και ΔΝΤ, που σαν τελικό συμπέρασμα μας λένε ότι, «κύριοι έχουμε αποτύχει αλλά τα σπασμένα της αποτυχίας μας θα τα πληρώσετε εσείς». 


Βέβαια η αποτυχία μπορεί να είναι και εσκεμμένη μιας και αν γονατίσει ένας λαός και του πάρεις ότι έχει και δεν έχει, είναι έρμαιο της όρεξης του κάθε….μισαλλόδοξου ….. επενδυτή που θέλει να γευματίσει με τα απομεινάρια του, παίρνοντας σε τιμές ευκαιρίας όλες της πλουτοπαραγωγικές πηγές που διαθέτει και αναγκάζοντας τον κόσμο να δουλέψει με ότι μεροκάματο θέλει(οι περίφημες ΕΟΖ), μιας και το πρόβλημα επιβίωσης θα τον παρουσιάσει ως τον από μηχανής Θεό που θα μας βγάλει από την κρίση.

 Βέβαια το τίμημα όπως είπαμε υψηλό μιας και έχοντας το πάνω χέρι και με το φάσμα της πείνας να πλανάται θα μπορέσει να διαπραγματευτεί την άνευ όρων παράδοση. 
 
Με την ……οικουμενική κυβέρνηση ίσως είναι η ευκαιρία να προτάξουμε και να οριοθετήσουμε την Ελληνική Α.Ο.Ζ. στα δώδεκα μίλια από την ακτογραμμή και να γίνει το Αιγαίο Ελληνική Θάλασσα, όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο. 

Είναι ευκαιρία μετά και το λαμπρό παράδειγμα της Κύπρου να εξορύξουμε το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που πολλές μελέτες λένε ότι είναι κρυμμένο στα βάθη του Αιγίου πελάγους και κοστίζει αρκετά δις ευρώ ικανά να μας βγάλουν από την κρίση χρέους και να ζούμε πλουσιοπάροχα γαια δεκαετίες, κερδίζοντας και χιλιάδες θέσεις απασχόλησης,  ενώ  εμείς το πληρώνουμε με συνάλλαγμα και χρεωνόμαστε κάθε μέρα και ποιο πολύ. 

Επίσης, βάζοντας Ισραηλινές, Ρωσικές  αλλά και Αμερικάνικες και άλλες εταιρίες στο κόλπο, προτάσσουμε μια ασπίδα συμφερόντων που κανείς μετά δεν μπορεί να αμφισβητήσει την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο που είναι και κατά τα άλλα απολύτως νόμιμη, αλλά εμείς κάθε φορά μόνοι μας τορπιλίζουμε. Επίσης η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδος για 50-50 ή ακόμα και για μεγαλύτερο ποσοστό, με τις εταιρίες και όχι με 18-20%, όπως είχε γίνει με τα κοιτάσματα στην Θάσο,  θα απέφερε μεγάλα κέρδη στο Ελληνικό δημόσιο μιας και εκτός από το ποσοστό θα έπαιρνε και μερίδιο από την φορολόγηση της εταιρίας. 

Αυτό όμως μπορεί να γίνει εφόσον υπάρχει ακόμα διαπραγματευτική ικανότητα και ο κόμπος δεν έχει φτάσει στο χτένι. Εφόσον, δεν έχουμε πνιγεί ακόμα, που λίαν συντόμως θα γίνει και θα προσπαθούμε να σωθούμε τραβώντας τον εαυτό μας από τα μαλλιά. Εφόσον δεν έχουμε ξεπουλήσει όλη την δημόσια περιουσία έναντι τριάντα αργυρίων, που ίσως να είναι και κίβδηλα, αλλά διαπραγματευόμενοι τους καλύτερους και αποδοτικότερους όρους για τον Ελληνικό λαό.  Και βέβαια μην ακολουθώντας ποια τις ρύσεις του ΔΝΤ και της .Ε.Ε. που αποδεδειγμένα έχουν φτάσει τη χώρα στα όρια της εξαθλίωσης και της απαξίωσης. 

Φυσικά, αυτή η απαξίωση είναι δικό τους δημιούργημα γιατί το ποθούμενο από αυτούς είναι η πτώχευση και η ολοκληρωτική διαχείριση από του ίδιους των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Γιατί ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας ήξεραν και την οικονομική κατάσταση της χώρας και οι σύμβουλοι φτιάξανε τα cds και οι επίτροποι είχαν γνώση της οικονομικής κατάστασης της χώρας όταν μπαίναμε στην ΟΝΕ και στο ευρώ. 

Επίσης πολιτική της Ε..Ε, ήταν η αγρανάπαυση και οι ποσοστώσεις γάλατος και κτηνοτροφικών προϊόντων, που μηδενίσανε την παραγωγή και την απασχόληση στην χώρα ανεβάζοντας τον δανεισμό και ευνοώντας την κακή κατάσταση της οικονομίας σήμερα. Δεν λέμε ότι είμαστε ενάντια στην Ε.Ε. αλλά τα του καίσαρα στον καίσαρα και ο καθένας πρέπει να πάρει τις ευθύνες του και εμείς επιτέλους το μέλλον στα χέρια μας. 

Υ.Γ. Καλή χρονιά σε όλους τους συμπολίτες μας, τους αναγνώστες μας και όλον τον κόσμο, με υγεία, ευτυχία και χαρά. Επίσης τους ευχαριστώ για την προσοχή, αλλά και για την υπομονή σας. ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.