5 Δεκ 2011

Χρήστος Αηδόνης : Επίσκεψη στο ΤΕΙ Δράμας και στον τομέα ΕΚΑΒ Δράμας

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δράμας και τ.Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χρήστος Αηδόνης, στο πλαίσιο συναντήσεων με τους θεσμικούς φορείς της Δράμας πραγματοποίησε συνάντηση με τη διοίκηση και εκπροσώπους του Παραρτήματος του ΤΕΙ Δράμας.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον κ. Τάκο Διευθυντή του Παραρτήματος Δράμας, τον κ.Εμμανουλούδη αντιπρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας, προϊσταμένους των Τμημάτων και εκπροσώπους των φοιτητών και του υπαλληλικού προσωπικού.


Στη συνάντηση τέθηκαν στον κ. Αηδόνη ο προβληματισμός και η ανησυχία, ενόψει των αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Κατά τη συζήτηση κυρίαρχο ήταν το ζήτημα της βιωσιμότητας και της διασφάλισης της λειτουργίας των υφιστάμενων Τμημάτων στο άμεσο μέλλον καθώς επίσης και στην προοπτική αναβάθμισής τους.

Οκ. Αηδόνης στην τοποθέτησή του άσκησε αυστηρή κριτική για το θέμα της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας του Τμήματος Οινολογίας, και δήλωσε

" H απόφαση αυτή μας αιφνιδίασε όλους. H υπόθεση αυτή βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα και εκείνο που απομένει είναι να διεκδικήσουμε δυναμικά όλοι μας, συντασσόμενοι μετά κριτήρια που έχει ήδη θέσει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όπως περιγράφονται αναλυτικά στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο περί διασφάλισης ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Το Τ.Ε.Ι. Δράμας όλα αυτά τα χρόνια καταξιώθηκε όχι μόνον σε εθνικό αλλά σε και διεθνές επίπεδο. Σε αυτό συντέλεσαν το υψηλό επίπεδο σπουδών, η ποιότητα της έρευνας και το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό. Το ΤΕΙ λειτουργεί σε κτήριο με υποδομές υψηλών προδιαγραφών και με πλούσιο εργαστηριακό εξοπλισμό.  Το συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι η ζωντανή  διασύνδεσή του με την κοινωνία και ο ενεργός ρόλος του στην περιφερειακή ανάπτυξη για αυτό ακριβώς και δεν έχει να φοβηθεί καμία μα καμία αξιολόγηση. Το ΤΕΙ διαθέτοντας αυτοτελές αντικείμενο σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, πληρεί εξολοκλήρου και με το παραπάνω όλα εκείνα τα κριτήρια που το καθιστούν ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Στο πλαίσιο μιας συντονισμένης διεκδίκησης για την προώθηση επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων της Κοινότητας του ΤΕΙ Δράμας, καλώ όλους τους υπευθύνους, σε ετοιμότητα καταθέτοντας εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις σύμφωνα με τα νέα δεδομένα."

 ***********************************************************************************************

Επίσκεψη Χρ.Αηδόνη στον τομέα ΕΚΑΒ Δράμας

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Δράμας και τ.΅Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χρήστος Αηδόνης, στο πλαίσιο συναντήσεων με τους θεσμικούς φορείς της Δράμας πραγματοποίησε συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ.

Το Σωματείο των εργαζομένων του Τομέα Δράμας ενημέρωσε τον κ. Αηδόνη για τα αυξημένα προβλήματα και τις ανάγκες που καλείται να αντιμετωπίσει η υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζονται μεγάλες ελλείψεις που σε ανθρώπινο δυναμικό λόγω της πρόωρης συνταξιοδότησης αρκετών συναδέλφων τους κυρίως από τα τρία Κέντρα Υγείας του Νομού μας.

Οι εργαζόμενοι παρουσίασαν αναλυτικά την πραγματική κατάσταση και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Κάλεσαν τον κ. Αηδόνη να αναλάβει πρωτοβουλίες,  ώστε ο Τομέας ΕΚΑΒ του Νομού μας, να μην αδικηθεί κατά την επικείμενη κατανομή θέσεων μονίμου προσωπικού της ειδικότητας Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Ο κ. Αηδόνης αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την φιλική υποδοχή που του επιφύλαξαν και δήλωσε ότι με δυναμικό τρόπο θα διεκδικήσει τις θέσεις εργασίας ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα και με ευπρέπεια να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους μας.