31 Δεκ 2011

Δήμος Αλεξανδρούπολης : Ειλικρινής προϋπολογισμός - ΣΑΤΑ για Φέρες - Το λάθος της υποδιαστολής

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν εχτές στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, ο οικονομικός προϋπολογισμός του Δήμου 63εκ ευρώ, καθώς και το Τεχνικό πρόγραμμα 170 εκ ευρώ . «Ο προϋπολογισμός καταρτίστηκε με ρεαλισμό και ειλικρίνεια και είναι συνδυασμένος με τους δραματικά μειωμένους πόρους», ανέφερε στην εισηγητική του έκθεση ο αντιδήμαρχος των Οικονομικών κ. Ξανθόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι, «οι πόροι που έρχονται δεν έρχονται με τακτικό τρόπο, ενώ έγινε προσπάθεια να εναρμονιστούν τα ποσά της ΣΑΤΑ στις Φέρες και στην Τραιανούπολη, σε συνδυασμό με τα ποσά που πήραμε φέτος.

Τα ποσά της ΣΑΤΑ είναι 390.000 ευρώ για τις Φέρες και 120.000 ευρώ για την Τραιανούπολη, ενώ θα γίνει κάθε προσπάθεια για την τήρηση του προϋπολογισμού και τη μείωση των χρεών του δήμου». « Ο προϋπολογισμός είναι εναρμονισμένος με το τεχνικό πρόγραμμα, έχει την πραγματική διάσταση της δυνατότητας απορρόφησης, χωρίς όμως δυστυχώς να ακουμπάει στην αναγκαιότητα η οποία υφίσταται στους δημότες και στον Δήμο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης .

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Μέιζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Γρηγοριάδης, ανέφερε ότι, «δεν ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό καθώς απουσιάζει το γενικό πολεοδομικό σχέδιο από όλο τον Καλλικρατικό Δήμο». «Ο οικονομικός προϋπολογισμός υλοποιήθηκε με πολύ μεγάλη απόκλιση από αυτόν τον τεράστιο προϋπολογισμό που φέτος είναι 63εκ.ευρώ», σχολίασε από την πλευρά του ο κ Σάββας Δευτεραίος, υπογραμμίζοντας ότι, «μιλάμε για πακτωλούς χρημάτων που τελικά όλοι προέρχονται από τις δικές μας τσέπες». 

Στην εισηγητική του έκθεση για το Τεχνικό πρόγραμμα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ Χρ Γερακόπουλος, έκανε αναφορά στην περσινή δύσκολη χρονιά όπου η χρηματοδότηση ήταν ελάχιστη ,ενώ υποστήριξε ότι, υπήρχε αδυναμία να προχωρήσουν ακόμα και τα συνεχιζόμενα έργα. «Από τα 182 εκατ ευρώ έγινε λάθος στις ασφαλτοστρώσεις Τραιανούπολης, από 13 εκατ ευρώ σε 1,3 εκατ ευρώ, οπότε συνολικά το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2012 είναι γύρω στα 170 εκατ. Ευρώ», ανέφερε ο κ Γερακόπουλος ,υπογραμμίζοντας ότι, «το 60% έως70% του τεχνικού προγράμματος είναι μεγάλα έργα ενώ τα υπόλοιπα θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ».

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου