17 Νοε 2011

Mαργαρίτης Τζίμας : Η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ των συμφερόντων του λαού

Δεν ψηφίζουμε μέτρα σε βάρος των πολιτών
 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η χώρα μας δεν είχε κυβέρνηση. Είχε χαμένη την αξιοπιστία της αφού ο προηγούμενος Πρωθυπουργός, ο κύριος Παπανδρέου, δυσφήμισε τη χώρα μας μ' αυτή την αψυχολόγητη απόφασή του να αμφισβητήσει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη θέτοντας το εκβιαστικό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή».


Μπροστά λοιπόν σ' αυτή την έκτακτη κατάσταση η Νέα Δημοκρατία επέδειξε υψηλό αίσθημα ευθύνης και συμφώνησε στη δρομολόγηση εξελίξεων δημιουργίας μίας Κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης και ειδικού σκοπού με τελικό στόχο τη διεξαγωγή των εκλογών. Νομίζω ότι σε μία δημοκρατία το να ζητείται η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι ό,τι πιο υγιές. Όσοι από προχθές άρχισαν να δημιουργούν συνθήκες αμφισβήτησης διεξαγωγής εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου, νομίζω ότι αρχίζουν και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

Η άμεση προσφυγή στις κάλπες δεν είναι απαίτηση μόνο της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν απαίτηση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην της τότε κυβέρνησης του κυρίου Παπανδρέου, αλλά κυρίως εξακολουθεί να είναι απαίτηση του ελληνικού λαού ο οποίος εδώ και 24 μήνες βλέπει να εφαρμόζεται μία πολιτική για την οποία δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, διότι η προηγούμενη κυβέρνηση εξελέγη με άλλη ατζέντα και εφάρμοσε τελείως διαφορετικά πράγματα. 

Άρα ο ελληνικός λαός «φλέγεται» από την πεποίθηση εκείνη που θα του δώσει το δικαίωμα να εκφραστεί για μία κυβέρνηση με προοπτική, για μία κυβέρνηση η οποία θα δεσμευτεί με ειλικρίνεια και αλήθεια ενώπιων του για το πώς θα οδηγήσει τη χώρα μας από το αδιέξοδο σε μία πορεία ευημερίας και ευτυχίας των πολιτών.

Η Νέα Δημοκρατία υποστήριξε τη δημιουργία αυτής της Κυβέρνησης, όμως δεν ξεχνάμε αυτά που υποστηρίζαμε εδώ και 24 μήνες. Άλλωστε δεν έχουμε λόγο να μην υποστηρίζουμε και στο μέλλον και τώρα αυτή την πολιτική της ανάκαμψης και της ανάπτυξης. Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε ούτε ένα μέτρο απ' αυτά με τα οποία κόπηκαν μισθοί και συντάξεις εργαζομένων και επεβλήθησαν καινούργιοι φόροι σε βάρος του ελληνικού λαού.

Ο Πρόεδρός μας ακόμα και χθες επιβεβαίωσε αυτή την πρακτική και τη θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε στη λήψη καινούργιων μέτρων γιατί αυτή η πολιτική απέτυχε παταγωδώς, γιατί αυτή η πολιτική εξαθλίωσε τους Έλληνες και προκάλεσε χιλιάδες λουκέτα στην ελληνική αγορά. Χάθηκε η αγοραστική αξία και δύναμη των Ελλήνων συμπολιτών μας, γι' αυτό και αυτή η πολιτική που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα δεν έχει μέλλον. 

Άλλωστε όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν παρά να φέρουν νομοσχέδια που να περιλαμβάνουν μέτρα αντικοινωνικά και αντιλαϊκά και τότε πραγματικά θα εισπράξουν για μία ακόμα φορά τη θέση της Νέας Δημοκρατίας που είναι με τα συμφέροντα των πολιτών και όχι με τα συμφέροντα των αγορών.

Δεν εγκαταλείπουμε λοιπόν τις θέσεις μας γιατί δυστυχώς αυτές οι θέσεις έχουν δικαιωθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν δεχόμαστε διλήμματα. Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός μας δεν πρόκειται να μετατραπούν σε δηλωσίες εθνικής νομιμοφροσύνης. Αυτοί που εκπορεύουν, αυτοί που εκβιάζουν, αυτοί που εξακολουθούν να θέτουν εκβιαστικά διλήμματα στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αγνοούν τελικώς αυτό που θέλουν οι Έλληνες πολίτες. Οι Έλληνες πολίτες θέλουν μία φιλολαϊκή πολιτική, θέλουν μία πολιτική που να τους βγάζει από το αδιέξοδο, θέλουν μία πολιτική η οποία να ζωντανεύει την αισιοδοξία και την ελπίδα. Εμείς πιστεύουμε πως είμαστε εκφραστές και φορείς αυτής της κοινωνικής και φιλολαϊκής πολιτικής.

Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα δανειακή σύμβαση δεν πρόκειται να εκχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία, γιατί κανένας Βουλευτής εδώ, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε ενώπιον του ελληνικού λαού το 2009, δεν έχει δικαίωμα να παραχωρήσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. 

Υποστηρίζουμε αυτή την Κυβέρνηση με ειδικό σκοπό να εκταμιεύσει την έκτη δόση -γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της μπλόκαρε την εκταμίευση της έκτης δόσης-, να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες ούτως ώστε να προχωρήσουμε στη νέα δανειακή σύμβαση χωρίς εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και χωρίς τη λήψη παρόμοιων μέτρων που εξαθλίωσαν τους Έλληνες και τέλος να προκηρύξει εθνικές εκλογές.

Δεν έχει δικαίωμα κανένας μας ερήμην του ελληνικού λαού να δεσμεύει τις παρούσες αλλά και τις επόμενες γενιές. Κανείς δεν ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού για να υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας αλλά και της σημερινής γενιάς.

Έχουμε, λοιπόν, υψηλό αίσθημα ευθύνης στη Νέα Δημοκρατία και προτείνουμε μια καινούργια πολιτική και στο σύντομο αυτό διάστημα των εκατό ημερών όλοι μας θα καταβάλλουμε προσπάθεια προκειμένου ορισμένα μέτρα που προτείνει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας να γίνουν πράξη. Και κυρίως η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί φραγμό στη λήψη αντικοινωνικών μέτρων που θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τους Έλληνες πολίτες.

Σας ευχαριστώ.