17 Νοε 2011

Θωμάς Μαργαρίτης : Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου ίναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρα σήμερα


Ο τ. Δήμαρχος Δράμας  και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θωμάς Μαργαρίτης, με αφορμή την συμπλήρωση 38 χρόνων από την ιστορική επέτειο της εξέγερσης των ηρώων αγωνιστών του Πολυτεχνείου του Νοέμβρη του 1973, παραβρέθηκε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κήπο Δράμας και έκανε την παρακάτω δήλωση:


Βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να τιμήσω όλους αυτούς  που αγωνίστηκαν για τις ιδέες τους, θυσιάστηκαν γι’ αυτές και ένεκα των ιδεών τους φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν.

Βρίσκομαι εδώ,  για να τιμήσω τους άδολους νέους της πατρίδας μας, που αγωνίστηκαν για Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία.

Δεν βρίσκομαι εδώ, για να τιμήσω αυτούς που ξεπήδησαν από την μεταπολιτευτική γενιά σαν ηγήτορες αυτής της χώρας και δυστυχώς την οδήγησαν στην καταστροφή.

Αυτούς που εξαργύρωσαν τις θέσεις αυτές και επιδόθηκαν  σ’ έναν  άκρατο ατομικό πλουτισμό,  χωρίς να ενδιαφέρονται καθόλου γι’ αυτούς που τους εξέλεγαν τόσα χρόνια.

Δεν φρόντισαν για την επανίδρυση της χώρας που ήταν απαραίτητη και επιβεβλημένη ανάγκη. Φρόντισαν μόνο για το δικό τους ατομικό συμφέρον και τη διατήρηση με κάθε τρόπο στην εξουσία.
Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου που είναι το Ψωμί η Παιδεία και η Ελευθερία,  είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρα σήμερα. 

Γιατί και το ψωμί λείπει σήμερα από πολλές οικογένειες στην Ελλάδα και η δωρεάν παιδεία μας έχει διαλυθεί, αφού ούτε καν διανομή βιβλίων δεν έχουμε και η ελευθερία λείπει γιατί με την τακτική των πολιτικών μας, έχουμε γίνει υποχείρια των ξένων σ’ ένα ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο τον οποίο ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια, με την τρόικα και το ΔΝΤ.

Αυτό που χρειάζεται από εδώ και πέρα είναι:

1. Η επανίδρυση του κράτους,

2. Η πάταξη της διαφθοράς.  Και διαφθορά είναι η απαξίωση της δημόσιας ζωής που βιώνουμε σήμερα.

3. Η επαναφορά της ηθικής στην πολιτική.

Αυτά τα αυτονόητα σε μια συντεταγμένη πολιτεία είναι τα ζητούμενα σήμερα.

Αυτά είναι τα διακυβεύματα για τους πολιτικούς τους μέλλοντος, εάν θέλουμε να έχουμε ΕΛΠΙΔΑ για την αναγέννηση της Πατρίδας μας.