18 Νοε 2011

Το πρώτο τρίμηνο του 2012 τα διόδια της Εγνατίας Οδού στο Παγγαίο

Για τις αρχές του νέου έτους μετατίθεται σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Εγνατίας Οδού Γιάννη Τσακλίδη, η έναρξη της λειτουργίας των διοδίων στη δυτική πλευρά του Παγγαίου, χωρίς να έχει ωστόσο ακόμη αποφασιστεί αν ο νέος αυτός σταθμός θα λειτουργήσει στη Μουσθένη ή στο Στρυμόνα.

Ο ίδιος με δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί πως η λειτουργία τους καθυστερεί για αυτονόητους λόγους ωστόσο όπως είπε οι αποφάσεις προβλέπουν ξεκάθαρα έναν σταθμό στην εν λόγω περιοχή.
«Ψάχνουμε την καλύτερη δυνατή λύση, είμαστε σε φάση διερεύνησης, θα δούμε... Εγώ θα ήθελα να ακούσω την κοινή γνώμη. Ξέρω πως πολλοί θα πουν όχι όμως σε μια διαβούλευση που θα αφορά Στρυμόνα ή Μουσθένη, είμαστε ανοικτοί...»
Ο κ. Τσακλίδης πάντως δηλώνει έτοιμος να προχωρήσει σε διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς του Παγγαίου καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν!
Μπορεί η τοποθέτηση του κ. Τσακλίδη να είναι ξεκάθαρη, ακόμη και γι αυτούς που διαφωνούν κάθετα με τη λειτουργία των διοδίων στην περιοχή, ωστόσο από πλευράς των τοπικών φορέων το μόνο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι απόλυτη αδράνεια καθώς καμία επίσημη πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί μετά και τα αλλεπάλληλα «καμπανάκια» από πλευράς του αντιπροέδρου της εταιρίας.
Και σε αυτές τις περιπτώσεις, ως συνήθως, ο αιφνιδιασμός δεν είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Πηγή:piazzadelpopolo.blogspot.com