19 Οκτ 2011

Χαρά Κεφαλίδου : Επίδομα παραμεθόριων περιοχών και για το Νομό Δράμας


Ο Νομός Δράμας είναι ο μοναδικός σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης που, αν και πληροί όλα τα κριτήρια, δεν έχει χαρακτηριστεί ως παραμεθόρια περιοχή, παρά μόνο σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση μετατάξεων και αποσπάσεων δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στον Νομό, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 8, παρ. 1 του ν. 3613/2007. Ουδέποτε όμως οι υπάλληλοι αυτοί έλαβαν, όπως δικαιούνται, το αντίστοιχο επίδομα.


Η Βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου άμεσα από την εκλογή της κατέβαλε συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να άρει αυτή την κατάφωρη αδικία.

Για το θέμα, εκτός των ερωτήσεων και αναφορών που κατέθεσε στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχε επανειλημμένες συναντήσεις με τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών & Εσωτερικών ζητώντας το αυτονόητο: να συμπεριληφθεί δηλαδή ο Νομός Δράμας στις παραμεθόριες περιοχές πλήρως, παρέχοντας το επίδομα παραμεθορίου στους δημοσίους υπαλλήλους.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές, το δίκαιο αυτό αίτημα του Νομού δεν εισακούστηκε και το απαράδεκτο καθεστώς συνεχιζόταν εις βάρος εκατοντάδων υπαλλήλων.

Το προς ψήφιση Νομοσχέδιο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο … δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», ήταν μια καλή ευκαιρία για να επανορθώσει η Κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει το Νομό μας με πνεύμα δικαίου και ισότητας.

Πέραν των προσωπικών επαφών που είχε η Βουλευτής όλες αυτές τις ημέρες, στη διάρκεια των οποίων το νομοσχέδιο βρισκόταν προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, σήμερα  απέστειλε και σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο, τον Υπουργό και Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  κ. Ρέππα και κ. Ρόβλια, καθώς και στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Έξαρχο, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Επειδή ο παραλογισμός αυτός θα πρέπει κάποτε να σταματήσει, παρακαλώ έστω και την ύστατη ώρα να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις στο επίμαχο άρθρο 15 («Επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών»), ώστε οι παραμεθόριες περιοχές να απολαμβάνουν με τον ίδιο τρόπο την πρόνοια της Πολιτείας».

Το θέμα έγινε κατανοητό και αποδεκτό από την Κυβέρνηση, η οποία ενσωματώνει στο  πολυνομοσχέδιο που σήμερα ψηφίζεται επί της αρχής και αύριο κατ’ άρθρο σχετική διάταξη που επιτρέπει άμεσα την έκδοση Υπουργικής Απόφασης σύμφωνα με την οποία το επίδομα παραμεθορίων περιοχών θα δίνεται και στους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στο Νομό Δράμας.

Από το Γραφείο Τύπου