13 Οκτ 2011

Θράκη: Παρέμβαση βουλευτών Ν. Δ. Θράκης για επίδομα παραμεθορίου

Να επανεξετάσει τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο και προβλέπει τον περιορισμό της καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου μόνο στους υπαλλήλους που απασχολούνται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα, 
καλούν τον υπουργό Οικονομικών, οι τρεις βουλευτές Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, του Έβρου, Ευριπίδης Στυλιανίδης, της Ροδόπης, και Αλέξανδρος Κοντός, της Ξάνθης.

«Η κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, καταδικάζει σε απαξίωση και μαρασμό τη Θράκη», τονίζουν οι βουλευτές, σημειώνοντας πως με τη συγκεκριμένη επιλογή «ακυρώνονται οι εθνικοί σκοποί που επέβαλαν το συγκεκριμένο επίδομα και αποθαρρύνεται η πληθυσμιακή ενίσχυση των περιοχών αυτών». 

Επισημαίνουν δε, ότι με τον καθορισμό της απόστασης στα 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα, αποκλείεται του επιδόματος η πλειοψηφία των υπαλλήλων που υπηρετούν στις έδρες των παραμεθορίων περιοχών. 

«Αφού έως τώρα έχει θεσπίσει μία σειρά αντικινήτρων για τους πολίτες που επιλέγουν να ζήσουν στις παραμεθόριες περιοχές, η κυβέρνηση συνεχίζει απαρέγκλιτα και με υπερβολική ανευθυνότητα την αντεθνική και καταστροφική πολιτική της», υπογραμμίζουν οι τρεις βουλευτές της Θράκης.

Νέα και Ειδήσεις της Θράκης, drama-tika.blogpsot.com
Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου
Πηγή: ert.gr