9 Οκτ 2011

Αυτοτελές μεταπτυχιακό τμήμα στο Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών του ΤΕΙ Καβάλας


Με καθυστέρηση δυόμιση χρόνων κατάφερε το ΤΕΙ Καβάλας να μπορέσει να εντάξει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών. Οσοι φοιτητές επιθυμούν έχουν προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής τις 10 Οκτωβρίου, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24 Οκτωβρίου.


«Έπρεπε να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να γίνει αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Μεταξύ των πολλών προϋποθέσεων, ήταν και η αξιολόγηση του Τμήματος από εξωτερικούς αξιολογητές. Αυτό πράγματι συνέβη. Το Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα τμημάτων και σχολών Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. που πέρασαν εξωτερική αξιολόγηση», είπε ο προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών του Τ.Ε.Ι. Καβάλας και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος, καθηγητής Κώστας Τερζίδης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα «Κλεοξένης».

«Ο δρόμος άνοιξε, λοιπόν, παρά την καθυστέρηση δυόμισι ετών, που ήταν αδικαιολόγητη κατά τη γνώμη μας. Πιστέψαμε στο στόχο αυτό, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια και είχαμε συμπαραστάτη τον βουλευτή, Δημήτρη Παπουτσή, ο οποίος έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για την προώθηση του αιτήματος μας», πρόσθεσε.

«Διοικητική επιστήμη και πληροφοριακά συστήματα»

Ο τίτλος του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι: «Διοικητική επιστήμη και πληροφοριακά συστήματα». Η γλώσσα στην οποία θα γίνονται τα μαθήματα και οι εξετάσεις είναι η ελληνική και η διάρκεια του προγράμματος τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα. «Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα, είναι το πρώτο στην Ελλάδα που λειτουργεί ως αυτοτελές. Χωρίς, δηλαδή, τη συνεργασία με ένα άλλο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Επειδή ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος, η προθεσμία που έχουμε βάλει για την υποβολή των αιτήσεων, έως τις 10 Οκτωβρίου, είναι πολύ στενή. Δεν έχουμε άλλα χρονικά περιθώρια, γιατί θα υπερβούμε τα όρια της ακαδημαϊκής χρονιάς. Ίσως δώσουμε μία μικρή παράταση, ώστε να ενημερωθούν ακόμα περισσότεροι ενδιαφερόμενοι. Συνολικά, θα επιλεγούν 25 άτομα για το πρόγραμμα πλήρους φοίτησης και μέχρι 25 άτομα για το πρόγραμμα μερικής φοίτησης.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση τις επιδόσεις τους στο προηγούμενο στάδιο των σπουδών τους, τη συγγένεια των μαθημάτων που είχαν διδαχτεί με το περιεχόμενο του μεταπτυχιακού τμήματος, τη βαθμολογία σ’ αυτά τα συγγενή μαθήματα και με βάση μια σειρά από πληροφορίες που θα συλλεγούν από βιογραφικά σημειώματα και συστατικές επιστολές», είπε ακόμα ο Κ. Τερζίδης. Ο καθηγητής του Τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών, Βασίλης Χατζής, συμπλήρωσε ότι το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

«Τα δύο πρώτα ακαδημαϊκά εξάμηνα περιλαμβάνουν από πέντε μαθήματα το καθένα, ενώ το τρίτο εξάμηνο είναι αφιερωμένο στην εκπόνηση μεταπτυχιακής-διπλωματικής εργασίας. Τα δέκα μαθήματα είναι χωρισμένα σε δύο θεματικά πεδία, τα οποία συσχετίζονται μεταξύ τους. Τα πέντε από τα δέκα μαθήματα αντιστοιχούν στο κομμάτι της διοικητικής επιστήμης, ενώ τα άλλα πέντε μαθήματα είναι προσανατολισμένα στα πληροφοριακά συστήματα, στην πληροφορική και στο πως «δένεται» η πληροφορική με τη διοικητική επιστήμη», ανέφερε ακόμα. Για την παρακολούθηση του προγράμματος, τέλος, ορίστηκε το ποσό των 4.500 ευρώ για δίδακτρα.

Πηγή:xirafi

Drama-tika.blogspot.com