6 Οκτ 2011

Άνοιγμα της Καβάλας στον τουρισμό κρουαζιέρας

Η πόλη και το λιμάνι της Καβάλας έδωσαν για πρώτη φορά το στίγμα τους ως προορισμός τουρισμού κρουαζιέρας, μέσα από μια άριστα οργανωμένη παρουσία των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων, στην ετήσια διεθνή έκθεση SEATRADE Europe 2011 που διοργανώθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας.
Η παρουσία της Καβάλας στην έκθεση αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη οργανωμένη πρωτοβουλία που υλοποιεί από κοινού η άτυπη τριμελής επιτροπή που συστάθηκε το Δεκέμβριο και απαρτίζεται από το Δήμο Καβάλας, το Επιμελητήριο και τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων παρουσίασαν μέσα από τις ενημερωτικές συναντήσεις τις καλά οργανωμένες λιμενικές υποδομές που διαθέτει το λιμάνι της Καβάλας. Παρουσιάστηκαν τα νέα αναπτυξιακά δεδομένα που ανοίγονται με την επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων και την αναβάθμιση των υποδομών στο επιβατικό λιμάνι της πόλης.

Στη διάρκεια της έκθεσης και του συνεδρίου οι τοπικοί φορείς που εκπροσώπησαν την Καβάλα συναντήθηκαν μεταξύ άλλων με την κ. Crystal Morgan, διευθύντρια Σχεδιασμού Αγοράς της Princess Cruises, τον κ. Francisco Reddel, διευθυντή Επιχειρήσεων Λιμανιών της Royal Caribbean Cruises, τον Luigi Pastena, πλοίαρχο – Διαχείριση Στρατηγικού Σχεδιασμού της MSC Cruisetech, την Elisabetta De Nardo, υπεύθυνη Επιχειρήσεων & Ανάπτυξης Λιμανιού της Costa Crociere, τον Mikael Krafft, πρόεδρο της Star Clippers και τον John Tercek, αντιπρόεδρο Εμπορικής Ανάπτυξης της Royal Caribbean Cruises.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που συμμετείχαν στην έκθεση συναντήθηκαν με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιριών που μέχρι σήμερα δεν συμπεριέλαβαν την Καβάλα στους προορισμούς τους.

Η SEATRADE Europe 2011 αποτελεί την κορυφαία έκθεση διεθνώς για τον τουρισμό κρουαζιέρας στην οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες από ολόκληρο τον κόσμο, τουριστικοί πράκτορες, δεκάδες εκθέτες από πόλεις – λιμάνια του εξωτερικού που στοχεύουν να προσελκύσουν επισκέπτες μέσα από την παροχή σύγχρονων υποδομών και υπηρεσιών.

Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν 250 εκθέτες από πενήντα χώρες, ενώ ταυτόχρονα με τη λειτουργία της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και το συνέδριο στο οποίο δίνουν το παρόν οι γνωστότερες εταιρείες και πράκτορες διεθνώς που σχετίζονται με την οργάνωση του τουρισμού κρουαζιέρας. 

Πηγή: inpost.gr