14 Σεπ 2011

«Άφεση αμαρτιών» στον Κ. Ευμοιρίδη με ψήφους από τη «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα»

Η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ» εξέλεξε τον Κ. Ευμοιρίδη στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων επιλέγοντας να μην εκλέξει έναν ακόμη εκπρόσωπο.Ο Θωμάς Μαργαρίτης ψήφισε Κώστα Ευμοιρίδη και ο Κώστας Ευμοιρίδης ψήφισε Θωμά Μαργαρίτη.Η παράταξη «Μαζί για τη Δράμα» ψήφισε Θ. Μαργαρίτη και Κ. Ευμοιρίδη.Προβληματισμός στην παράταξη του Κ. Σούτου για τις επιλογές που εξυπηρετούν την προσωπική πολιτική του Α. Τερζή.




Απίστευτα γεγονότα συνέβησαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 και συγκεκριμένα κατά τη ψηφοφορία για ανάδειξη εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.). (ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com) Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι η παράταξη «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» επέλεξε να υπερψηφίσει τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Ευμοιρίδη, αντί να εκλέξει έναν ακόμη δικό της εκπρόσωπο! Επιπλέον αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κ. Κώστας Σούτος οδηγήθηκε να ψηφίσει τους κ.κ. Θωμά Μαργαρίτη και Κώστα Ευμοιρίδη!

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) είναι ο διάδοχος των Τ.Ε.Δ.Κ. που υπήρχαν σε επίπεδο Νομού. Κάθε Δήμος της Περιφέρειας ανάλογα με τον πληθυσμό του έχει συγκεκριμένο αριθμό μελών στην Γ.Σ. της Π.Ε.Δ. (ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com) Η εκλογή γίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και ειδικότερα στο Δήμο Δράμας τα μέλη είναι 10. Από αυτά 6 είναι από την συμπολίτευση (5 εκλέγονται και o Δήμαρχος που συμμετέχει εξορισμού) και 4 εκλέγονται από την συμπολίτευση.

Σε ερμηνευτική εγκύκλιο (Εγκύκλιος 45) του Υπουργείου Εσωτερικών υπάρχει αναλυτική αναφορά στον τρόπο εκλογής καθώς και στον αριθμό των εκπροσώπων που ορίζει εκλέγει κάθε συνδυασμός ανάλογα με τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας.

Μόνο έτσι θα μπορούσε να εκλεγεί στην Π.Ε.Δ. ο Κώστας Ευμοιρίδης

Στις εκλογές για την ανάδειξη μελών στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. από τον Δήμο Δράμας συνέβη κάτι πραγματικά ξεχωριστό.  (ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com)Η παράταξη «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» επέλεξε να μην εκλέξει έναν ακόμη εκπρόσωπο, αλλά να δώσει, με τις ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων που την απαρτίζουν, τη θέση αυτή στο Δημοτικό Σύμβουλο και πρ. Νομάρχη κ. Κωνσταντίνο Ευμοιρίδη!!!

Γεγονός πραγματικά ασύλληπτο αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμη δεν έχουν κοπάσει οι φωνές που ζητούσαν διαγραφές και καρατομήσεις από τη Ν.Δ. όλων όσων συμμετείχαν στο «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο του κ. Ευμοιρίδη παρά την στήριξη της Ν.Δ. στο πρόσωπο του κ. Μαργαρίτη.

Μάλιστα η εκλογή Ευμοιρίδη με τις ψήφους «Νέας Εποχής-Νέας Δράμας» συνέβη λίγες ώρες μετά από τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Θωμά Μαργαρίτη (Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, Star TV, εκπομπή «Παρεμβάσεις») όπου μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος έκανε λόγο για επιβήτορες στο χώρο της Ν.Δ. που του έκοψαν τον δρόμο για την επανεκλογή στη θέση του Δημάρχου.

Είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού πως τα κορυφαία στελέχη της «Νέας Εποχής-Νέας Δράμας» επέλεξαν ουσιαστικά να εξαγνίσουν και να «δώσουν άφεση αμαρτιών» με τη ψήφο τους στον κ. Ευμοιρίδη και να τον εκλέξουν μέλος στη Γ.Σ. της Π.Ε.Δ..

Με βάση, δηλαδή, τους παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής μελών στη Γ.Σ. της Π.Ε.Δ. αν η «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» δεν παρασυρόταν και δεν οδηγούνταν στο να διαμορφώσει κοινό ψηφοδέλτιο με την παράταξη του κ. Ευμοιρίδη και την παράταξη του κ. Σούτου, τότε, με βάση πάντα τους παρόντες, θα εξέλεγε η «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» 3 εκπροσώπους, 1 η παράταξη «Μαζί για τη Δράμα» και κανέναν η παράταξη του κ. Ευμοιρίδη.  (ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com) Δηλαδή μόνο με αυτόν τον τρόπο, υπολογίζοντας τους παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους στη ψηφοφορία, θα μπορούσε να εκλεγεί ο κ. Ευμοιρίδης στην Γ.Σ. της Π.Ε.Δ. στερώντας ουσιαστικά ένα ακόμη αντιπρόσωπο από τη «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα».

Αλήθεια τι λέει η βάση της παράταξης και όλα αυτά τα στελέχη που είδαν την «αντάρτικη» υποψηφιότητα Ευμοιρίδη να στέκεται εμπόδιο στην επανεκλογή του κ. Θωμά Μαργαρίτη;

Πώς αισθάνεται πλέον ο Πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος πολέμησε σφοδρά την «αντάρτικη» υποψηφιότητα Ευμοιρίδη και βλέπει μετά από λίγους μήνες ο πρώην Νομάρχης να εκλέγεται σε περιφερειακό όργανο με την ψήφο του κ. Μαργαρίτη και των υπολοίπων Δημοτικών Συμβούλων της «Νέας Εποχής-Νέας Δράμας»;

Άραγε αυτή η αλλαγή πλεύσης σε επίπεδο εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων έχει σχέση με την προσπάθεια του κ. Μαργαρίτη να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.;

Προβληματισμός στα στελέχη και στη βάση της παράταξης «Μαζί για τη Δράμα» από την τακτική του Ανέστη Τερζή

Πέρα όμως από τη στάση του κ. Μαργαρίτη και των Δημοτικών Συμβούλων της «Νέας εποχής-Νέας Δράμας» αξίζει να σχολιαστεί και ο εγκλωβισμός του κ. Κώστα Σούτου, επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τη Δράμα», σε τακτικές που προκαλούν ερωτηματικά.

Ο κ. Σούτος το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι υποβαθμίζεται εκ των έσω, και συγκεκριμένα από τη στάση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ανέστη Τερζή, ο οποίος παρουσιάζεται ως εν δυνάμει υποψήφιος Δήμαρχος. Πρόσφατες είναι άλλωστε οι τηλεοπτικές δηλώσεις του κ. Τερζή στις οποίες έκανε λόγο για συζητήσεις με άλλες παρατάξεις και ότι δεν θα είχε πρόβλημα αν στο μέλλον τον στήριζε και η Ν.Δ. στη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.

Πώς γίνεται να ψηφίζονται σε εκλογές οι κ.κ. Θωμάς Μαργαρίτης και Κώστας Ευμοιρίδης, χωρίς η παράταξη «Μαζί για τη Δράμα» να έχει κανένα εκλογικό όφελος, αφού έτσι κι αλλιώς, με βάση τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων που συμμετείχαν και ψήφισαν στις εκλογές για την Γ.Σ. της Π.Ε.Δ., πάλι έναν εκπρόσωπο θα εξέλεγε;

Είναι δυνατόν ο κ. Κώστας Σούτος με την συγκεκριμένη πορεία του στο χώρο της αυτοδιοίκησης να εξωθείται σε επιλογές που αμαυρώνουν την εικόνα που έχτισε τα χρόνια που ασχολήθηκε με τα κοινά; Πώς μπορεί μια ολόκληρη παράταξη να εγκλωβίζεται σε τέτοιου είδους επιλογές; (ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com)

Πάντως οι πρωτοβουλίες του κ. Ανέστη Τερζή ήδη έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στη μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών, αλλά και στη βάση της παράταξης, καθώς γίνεται αντιληπτό, ότι για να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές φιλοδοξίες του κ. Τερζή, η παράταξη «Μαζί για τη Δράμα» σύρεται σε καιροσκοπικές κινήσεις.

Πηγή: Εργασία- συν

2 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

το συγκεκριμενο αρθρο ειναι αναξιο σχολιασμου!!!!!


===========================
rodolfo chikilicuatre.

Ανώνυμος είπε...

για να το λες κάτι θα ξέρεις....

η πλάκα όμως είναι ότι

το σχολίασες!!!!