14 Σεπ 2011

Δράμα: διοργάνωση σεμιναρίου για εκπαίδευση και πιστοποίηση μεταφορέων και συνοδών ζώντων ζώων


Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2011, έγινε στη Δράμα, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, εκπαίδευση και πιστοποίηση μεταφορέων και συνοδών ζώντων ζώων.

Σύμφωνα με την εθνική και την κοινοτική νομοθεσία όσοι μεταφέρουν ή συνοδεύουν ζώντα ζώα, πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε όλα τα ζητήματα της (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com) προστασίας των ζώων και να εξασφαλίζουν άνετες και ανθρωπιστικές συνθήκες μεταφοράς τους. Αρμόδιος φορέας για τη διαδικασία αυτή είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com) ανέλαβε μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Αντίληψης του ΥΠΑΑΤ, τη διοργάνωση αυτού του διήμερου σεμιναρίου, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 200 ενδιαφερόμενοι  από όλη την Ελλάδα.  Η εκπαίδευση και οι γραπτές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και τα πιστοποιητικά θα σταλούν από το Υπουργείο σε όσους επιτύχουν.

Επιπλέον στις 15 Σεπτεμβρίου θα γίνει μία ακόμα εκπαίδευση στη Δράμα, και πάλι με συνδιοργανωτές το ΥΠΑΑΤ και την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Π.Ε. Δράμας, (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com) που θα απευθύνεται σε κτηνίατρους. Αυτήν  θα παρακολουθήσουν κτηνίατροι  από όλες τις κτηνιατρικές Υπηρεσίες της χώρας. Το θέμα της θα είναι ο τρόπος διεξαγωγής ελέγχων για το εάν τηρούνται οι σχετικές διατάξεις για την προστασία των ζώων κατά τη μεταφορά. 

Έτσι, η Δράμα είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει τις σημαντικές αυτές διοργανώσεις και έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευόμενων επισκεπτών και να τους ξανακαλέσει για μιαν ακόμα επίσκεψη στο μέλλον.

Από το Γραφείο Τύπου
της Περιφέρειακής Ενότητας Δράμας
(ενημέρωση drama-tika.blogspot.com)