1 Αυγ 2011

Ξεκίνησαν εργασίες για την "μεταμόρφωση" της καπναποθήκης στην Αγ. Βαρβάρα σε 5στερο ξενοδοχείο

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών της Δράμας, άρχισαν οι εργασίες ανάπλασης της μεγάλης παλιάς καπναποθήκης δίπλα ακριβώς στην λίμνη της Αγ. Βαρβάρας. Ένα έργο με εκτιμώμενο κόστος κατασκευής πάνω από 18 εκατομμύρια ευρώ από τον επιχειρηματία κ. Μανώλη Λεδάκη.
Σκοπός, η μετατροπή της καπναποθήκης σ’ ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Μακεδονίας και η ανάπλαση της γύρω περιοχής. Ας ελπίσουμε να μην κολλήσει άλλο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας για να μπορέσει να κινηθεί χρήμα στην αγορά της Δράμας και να δοθούν νέες θέσεις εργασίας.
Το drama-tika.blogspot.com θα σας ενημερώνει για κάθε νεότερο με άρθρα και φωτογραφικό υλικό.
Παραθέτω άρθρο της εφημερίδας «Εργασία...συν» που αναλύει τις προθέσεις του κ.Λεδάκη :

 
Τα σχέδια για το Ξενοδοχείο στην Αγ. Βαρβάρα
Ο επενδυτής κ. Λεδάκης έχει μεγάλα σχέδια για την ανάπλαση της καπναποθήκης η οποία είναι συνολικού εμβαδού 7.500 m2 και στην οποία πρόκειται να κατασκευαστεί ξενοδοχείο πέντε αστέρων με δυναμικότητα 130 κλίνες και με μόνιμη απασχόληση 50 εργαζομένων.
Χαρακτηριστικό είναι πως στο συνολικό business plan της εταιρείας προβλέπονται εκτός των προαναφερομένων κλινών οι οποίες καταμερίζονται σε 10 δωμάτια μονόκλινα, 50 δίκλινα, 7 για ΑΜΕΑ, καθώς και 2 τρίκλινες σουίτες, χώρος 500 τετραγωνικών μέτρων με εστιατόρια για ολοήμερη λειτουργία, 2 αίθουσες συνεδρίων εμβαδού 500 τετραγωνικών η κάθε μία, ένα καφέ εμβαδού 300 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και 5 καταστήματα σχετικά μικρής χωρητικότητας στο ισόγειο του ξενοδοχείου, τα οποία θα είναι προς αξιοποίηση από Δραμινούς και μόνο επιχειρηματίες. 
Θα υπάρχει επίσης ένα διώροφο spa εμβαδού 300 τετραγωνικών μέτρων με γυμναστήριο καθώς και χώρους χαλάρωσης. 
Να συμπληρωθεί πως θα λειτουργήσουν επίσης 1 εστιατόρια μικρότερης δυναμικότητας (θεματικό) καθώς και 1 Lobby bar. Η επένδυση θα αγγίξει τα 18.500.000 ευρώ και θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης γεωθερμίας με την εκμετάλλευση γεωθερμικού πεδίου.
Σχέδια για ανάπλαση ολόκληρης της περιοχής
Ο κ. Λεδάκης λοιπόν επισκέφθηκε την Τετάρτη 23 φεβρουαρίου 2011 τη νέα Δημοτική Αρχή και συζήτησε με τον Δήμαρχο κ. Κυριάκο Χαρακίδη τα επενδυτικά του σχέδια για την καπναποθήκη της Αγ. Βαρβάρας (η ανακοίνωση του Δήμου Δράμας για τη συνάντηση σε διπλανή στήλη). Στη συνάντηση αυτή μάλιστα ο κ. Λεδάκης παρουσίασε και μια νέα συμπληρωματική σκέψη-πρόταση επένδυσης, κάνοντας γνωστό πως στόχο και σκοπό έχει την ανάπλαση ολόκληρης της περιοχής.
Συγκεκριμένα ο κ. Λεδάκης ο οποίος συνοδευόταν από τον κορυφαίο Αρχιτέκτονα κ. Στυλιανίδη του οποίου η δράση (συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της ομάδας αρχιτεκτόνων και συνεργατών) θα τη ζήλευαν πολλοί φορείς και πολλές πόλεις στη Χώρα μας, ανέπτυξαν στον Δήμαρχο Δράμας κ. Κυριάκο Χαρακίδη πως στόχος και σκοπός τους είναι η ανάπλαση της περιοχής γύρω από την Καπναποθήκη, ο εξωραϊσμός της καφετέριας «ΥΔΡΑΜΑ», ο καλλωπισμός της λίμνης της Αγίας Βαρβάρας, η ανάδειξη των θεμελίων του ομώνυμου ναού εντός της λίμνης με φωτισμό, χωρίς φυσικά να αποκλείεται η συμβολή και η βοήθεια τους στο ομώνυμο εκκλησάκι, σύμβολο και σήμα κατατεθέν της Δράμας.
Αξιοσημείωτο είναι πως όλο αυτό το πρόσθετο επενδυτικό πλάνο, του οποίου η μελέτη μόνο θα στοιχίσει περί τις 350.000 ευρώ θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον επιχειρηματία, μη ζημιώνοντας ουσιαστικά ούτε ένα ευρώ τον Δήμο Δράμας και κατ’ επέκταση τους Δημότες. Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Αρχιτέκτονα κ. Στυλιανίδη έχει τεράστια εμπειρία στην εκτέλεση μεγάλων κατασκευών και πολύ απαιτητικών προγραμμάτων όσο αφορά το χρόνο. Η δουλειά τους καλύπτει όλο το εύρος του design: δημόσια κτίρια, πολιτιστικά κέντρα, θέατρα, μουσεία, γραφεία, καταστήματα, εργασιακοί χώροι, τράπεζες, ξενοδοχεία και μεγάλες τουριστικές μονάδες καθώς και κατοικίες, μεμονωμένες και ως συγκροτήματα.
Μ. Λεδάκης: «Στόχος μας να εξωραϊστεί ο συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος είναι το σήμα κατατεθέν της Δράμας»
Ο Χανιώτης επενδυτής κ. Λεδάκης δήλωσε στην εφημερίδα «Εργασία...συν» για τη συνάντησή του με το Δήμαρχο κ. Χαρακίδη και για τα σχέδια του για την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας:
«Επισκέφτηκα το Δήμαρχο Δράμας και του ανέπτυξα τα σχέδια μας για την ανέγερση του ξενοδοχείου αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Ήταν μια συνάντηση γνωριμίας για την οποία πραγματικά εγώ και οι συνεργάτες μου χαρήκαμε πάρα πολύ. Είδαμε τη θετική σκέψη και αντίληψη της Δημοτικής Αρχής και διαπιστώσαμε την καλή πρόθεση για συνεργασία. Έχουμε σκοπό να υποβάλλουμε ένα συνολικό πρόγραμμα ανάπλασης για την ευρύτερη περιοχή με μια μελέτη η οποία θα κοστίσει περίπου 350.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από εμάς. Στόχος μας να εξωραϊστεί ο συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος είναι το σήμα κατατεθέν της Δράμας. Πολύ σύντομα, λοιπόν, με την ολοκλήρωση των μελετών θα μπορούμε να πούμε περισσότερα».
«Ανάσα» για την τοπική οικονομία οι νέες θέσεις εργασίας, τόσο κατά την κατασκευή του Ξενοδοχείου όσο και κατά τη λειτουργία του φυσικά μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης θα δημιουργηθούν και οι ανάλογες θέσεις εργασίας (όπως είχαμε τονίσει στο δημοσίευμα του Σεπτεμβρίου).
«Πρόθεση του επενδυτή είναι να χρησιμοποιηθούν τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία προσωπικό της περιοχής, εκτός φυσικά των περιπτώσεων που απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό.
Ουσιαστικά η λειτουργία του συγκεκριμένου επενδυτή είναι βέβαιο, ότι πέρα από τη συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη, θα συμβάλλει στην τοπική κοινωνία και με τις θέσεις εργασίας που θα δοθούν στο τοπικό εργατοϋπαλληλικό προσωπικό, αποτελώντας έτσι «ανάχωμα» στην αλματώδη αύξηση της ανεργίας του Νομού» αναφερόταν στο σχετικό ρεπορτάζ.
Είναι αυτονόητο λοιπόν πως για την υλοποίηση αυτής της επενδυτικής προσπάθειας, θα δημιουργηθεί και ένας τεράστιος κύκλος εργασιών, πολύ αξιόλογος, κάτι που θα ωφελήσει και την τοπική οικονομία σε όλα τα επίπεδα που έχουν να κάνουν με το κεφάλαιο που λέγεται «οικοδομική δραστηριότητα»

1 ΣΧΟΛΙΑ:

Μιχαέλα είπε...

Και σε ποιον μπορούμε να απευθυνθούμε για τις θέσεις εργασίας που θα προσφερθούν ?