22 Ιουλ 2011

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ: Απύθμενο θράσος...Παραδοχή Χαρακίδη για απευθείας αναθέσεις σε συναιτέρους και συγγενείς.

Οικειοποιείται έργα της παράταξής μας λόγω της αδυναμίας της η νέα δημοτική αρχή.
Χωρίς ίχνος ντροπής παραδέχτηκε ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης την απευθείας ανάθεση έργων σε ημετέρους του. Το θέμα προέκυψε όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Ιουλίου, και στη συζήτηση του δεύτερου θέματος της ημερησίας διατάξεως "Έγκριση υποβολής πρότασης για το έργο με τίτλο "Διαμόρφωση χώρων ισογείου παλαιού Δημαρχείου σε δημοτικό ιατρείο", ερωτηθείς ο κ.Χαρακίδης από τον επικεφαλής της παράταξής μας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ σχετικά με το ποιός εκπόνησε τη μελέτη, απάντησε ότι αυτή (η μελέτη) έγινε από τον συνέταιρο Ειδικού του Συμβούλου, που όπως ειρωνικά είπε ο Δήμαρχος ...
...είναι και συγγενής του και κουμπάρος του!

Η ειρωνική αυτή αντιμετώπιση τόσο σοβαρών θεμάτων από τον κ.Χαρακίδη είναι προσφιλής του τακτική ιδιαίτερα όταν έρχεται σε δύσκολη θέση. Το θέμα βέβαια δεν είναι μόνο σχετικά με το ποιός έκανε τη μελέτη αλλά και με το γεγονός ότι ενώ σε προηγούμενη συνεδρίαση υπήρξε ομόφωνη απόφαση από το σύνολο των παρατάξεων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για την αξιοποίηση του Παλαιού Δημαρχείου, χθες η παράταξή μας καθώς και οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης διαφώνησαν λόγω του ότι τελικά δεν έχουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη για το Παλαιό Δημαρχείο αλλά αποσπασματική, πρόχειρη και επιπόλαια αντιμετώπιση του θέματος.

Βέβαια, γεννιούνται και άλλου είδους ερωτηματικά στα οποία η παράταξή μας θα ψάξει να βρει και να δώσει απαντήσεις στο δραμινό λαό, σχετικά με την κατάτμηση του έργου, κάτι που γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις από τον κ. Χαρακίδη. Σε κάθε περίπτωση πάντως η παράταξή μας συμφωνεί με τη δημιουργία Δημοτικού Ιατρείου, αφού μάλιστα υπήρχε και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, αλλά όχι με αυτόν τον απολυταρχικό και αλαζονικό τρόπο που επέλεξε η δημοτική αρχή. Εξάλλου, ο κ.Χαρακίδης και η παράταξή του κόπτονταν για αποφάσεις που θα προέρχονται από διαβούλευση και δημοκρατικό διάλογο. Φυσικά στην πράξη συμβαίνει το αντίθετο: "αποφασίζουμε και διατάζουμε".

Η παράταξή μας επίσης, προ ημερησίας διατάξεώς έθεσε δια του επικεφαλής της Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και το θέμα της οικειοποίησης έργων που η "Νέα Εποχή-Νέα Δράμα" δρομολόγησε και τώρα έρχεται η νέα δημοτική αρχή να τα παρουσιάσει ως δικά της.

Πιο συγκεκριμένα, στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ.Χαρακίδης με τίτλο "Σε τροχιά ανάπτυξης ο Δήμος Δράμας" και στον πίνακα με τα εγκεκριμένα έργα ποσού 17.599.059 ευρώ, υπάρχει το τεράστιο έργο της αντικατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης ποσού 7.487.414 ευρώ, ο Βιολογικός της Χωριστής ποσού 2.000.000 ευρώ, το Σχέδιο της Αστικής Ανάπλασης του ιστορικού κέντρου ποσού 4.180.000 ευρώ καθώς και άλλα μικρότερα έργα που είναι όλα δρομολογημένα από την παράταξή μας όταν ήταν δημοτική αρχή.

Ως γνωστόν στη διοίκηση υπάρχει και συνέχεια. Δεν μπορεί λοιπόν ο κ.Χαρακίδης να οικοποιείται με τόσο απροκάληπτο τρόπο κάτι που δεν είναι δικό του.


«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

τι λες ρε φλώκο;