28 Ιαν 2013

Εγκαινιάζεται η συνεργασία του Δήμου Δράμας με το Ίδρυμα ‘ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ’


Συνάντηση με εκπροσώπους του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» είχαν την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Μλεκάνης στην Αθήνα, για προώθηση θεμάτων του Δήμου.

     
Το ίδρυμα  από το 1996 χρηματοδοτεί συνεχώς πρωτοβουλίες  Δήμων, φορέων  και οργανισμών  σε όλη τη χώρα. Ο Δήμος της Δράμας  για πρώτη φορά στην ιστορία του αξιοποιεί αυτή την πολύ σημαντική δυνατότητα.
     
Το Ίδρυμα ‘ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ’ κατατάσσεται στα κορυφαία Ιδρύματα σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει εγκρίνει από το 1996 μέχρι σήμερα δωρεές πάνω από 1 δις Ευρώ σε όλο τον κόσμο, από τις οποίες το 80% σε φορείς στην Ελλάδα. Κατά την τρέχουσα περίοδο υποστηρίζει κυρίως δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και Πολιτισμού και προάσπισης της υγείας.
     
Κατά τη συνάντηση υποβλήθηκε το αίτημα της ένταξης και του Δήμου Δράμας στο πρόγραμμα δωρεών του Ιδρύματος. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και συμφωνήθηκε στις  πρώτες δράσεις εκτός από το Δήμο να δοθούν δωρεές σε Συλλόγους, Σωματεία και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της περιοχής οι οποίες έχουν στο πρόγραμμα τους δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
     
Ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης επιθυμεί να εκφράσει και δημόσια την ικανοποίησή του για την αποδοχή από το Ίδρυμα ‘ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ’ του αιτήματος της ένταξης και του Δήμου Δράμας στο πρόγραμμα δωρεών του.
     
Με την έναρξη της συνεργασίας, θα επιλεγούν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεών του Ιδρύματος δέκα φορείς οι οποίοι θα επιλεγούν από επιτροπή του Ιδρύματος. Για την επιλογή, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς να καταθέσουν στο Δήμο Δράμας σχετική δήλωση ενδιαφέροντος, στην οποία θα αναφέρονται τα στοιχεία του φορέα, σύντομο ιστορικό και περιγραφή της δράσης ή των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούν ή σχεδιάζουν και προτείνουν για χρηματοδότηση.
     
Ο Δήμος Δράμας θα συγκεντρώσει και θα αποστείλει στο Ίδρυμα τις δηλώσεις ενδιαφέροντος. Η οριστική επιλογή θα γίνει αφού προηγηθεί επίσκεψη εκπροσώπων του Ιδρύματος στη Δράμα και μετά από συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων που θα προεπιλεγούν με βάση τις σχετικές δηλώσεις.
     
Στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκίνησε, καλούνται οι Σύλλογοι, τα Σωματεία και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της περιοχής μας που έχουν στο πρόγραμμά τους δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεών του Ιδρύματος ‘ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ’ να επικοινωνήσουν με το Δήμο Δράμας στο τηλέφωνο 2521350646 κ. Ζωή  Δερμεντζή στον 3ο όροφο και να δηλώσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.