22 Ιουλ 2011

Σε κλίμα σύμπνοιας πάρθηκαν οι σημαντικές αποφάσεις του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου

Υπερψηφίστηκε από το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας πλην κ. Μήτρου, το Στρατηγικό Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Δράμας της Δημοτικής περιόδου 2011-2014 κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011. Το Δημοτικό Συμβούλιο επιδεικνύοντας πνεύμα σύμπνοιας μεταξύ των παρατάξεων χάραξε μία ελπιδοφόρα πορεία που θα οδηγήσει τον Δήμο Δράμας σε νέα αναπτυξιακή πορεία.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και η υποβολή πρότασης για το έργο με τίτλο «Διαμόρφωση χώρων ισογείου παλαιού Δημαρχείου σε δημοτικό ιατρείο», προϋπολογισμού 230.000 ευρώ στο πλαίσιο της 46ης πρόσκλησης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπως και η ανακαίνιση του παλαιού Δημαρχείου...
 και η μετατροπή του σε πολιτιστικό - πνευματικό κέντρο με δαπάνη μέσω του ΕΣΠΑ 1.200.000 ευρώ.

Εγκρίθηκε ακόμη η υποβολή πρότασης για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου με 450.000 ευρώ όπως και η αντίστοιχη αναβάθμιση του συγκροτήματος του 1ου και 2ου Δημοτικού με 600.000 ευρώ.

Παράλληλα εγκρίθηκε από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου η υπ' αριθμ. 121/2011 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής, σχετικά με την υποβολή Απολογιστικών Οικονομικών Στοιχείων Δήμου Δράμας, Α' Εξαμήνου 2011. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Καλλικράτη προβλέπεται ο έλεγχος της πορείας υλοποίησης του προϋπολογισμού, από όπου φαίνεται η θετική πορεία των εσόδων του Δήμου μας, παρά τις δυσχερείς συνθήκες χρηματοδότησης από την κεντρική κυβέρνηση. Στο πρώτο εξάμηνο καταγράφηκε αύξηση των εσόδων του Δήμου κατά 40%, χάρη στην προσπάθεια είσπραξης των οφειλών παρελθόντων ετών.

Ακόμη, εγκρίθηκε ομόφωνα ο καθορισμός του ύψους των τροφείων των παιδικών σταθμών που πλέον κυμαίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα, κάτι που καταδεικνύει και τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο Δήμος Δράμας σε επίπεδο κοινωνικής μέριμνας. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε εγκρίθηκε και η οικονομική ενίσχυση με 15.000 ευρώ του συσσιτίου που διεξάγει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας και κατά τους θερινούς μήνες.

Αποφασίσθηκε επίσης η υποβολή πρότασης για την ανέγερση κτιρίου κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που θα γίνει στην περιοχή της επικάλυψης του χειμάρρου Καλλιφύτου αλλά και η σύνδεση του Κολυμβητηρίου της Δράμας με το Φυσικό Αέριο που αποτελεί επιτυχία της Δημοτικής Αρχής καθώς κατεβάζει κατά πολύ το κόστος λειτουργίας του.

Σε ότι αφορά τις κατανομές των κονδυλίων για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών μέσω ΣΑΤΑ στις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες , αποφασίστηκε για πρώτη φορά αύξηση του ποσοστού κατανομής στο ύψος του 45% για το έτος 2012. Σημειώνεται ότι το ποσοστό κατανομής το 2010 ήταν 22% και το 2011 ήταν 35%. Με αυτό τον τρόπο δίνεται περισσότερη βαρύτητα στην περιφερειακή ανάπτυξη και υλοποιείται η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για διπλασιασμό των πόρων στα τοπικά διαμερίσματα. Το ποσό που αντιστοιχεί θα ενισχυθεί περαιτέρω και με την κατανομή του 20% των πόρων που παρακρατείται από την ΣΑΤΑ, από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος θα διατεθεί στα Δημοτικά διαμερίσματα για την κατασκευή μεγάλων έργων.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ