19 Μαΐ 2016

Πολυδύναμο ιατρείο Τούζλας: Λειτουργεί εντός των ημερών

Ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξάνθος υπόγραψε χθες απόφαση που αφορά το περιφερειακό ιατρείο στην Τούζλα, γνωστό ως πολυδύναμο ιατρείο, έργο που κατασκευάστηκε με χρήματα του ΕΣΠΑ, πρωτοβουλία του Μιχάλη Τιμοσίδη.


Με την απόφαση του υπουργού υγείας Αν. Ξάνθου, γίνεται ένα ακόμη βήμα για να λειτουργήσει το πολυδύναμο ιατρείο, στο καινούριο κτήριο στην Τούζλα, στην παραλία Οφρυνίου.

Πρόκειται για ένα έργο που εξαγγέλθηκε όταν υφυπουργός υγείας ήταν ο Μιχ. ΤΙμοσίδης, το 2011.

Έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Είχε αρχικό προϋπολογισμό 600.000 ευρώ. Το κτήριο διαθέτει 267 τετραγωνικά μέτρα.

Όπως παραδέχθηκε ο Δήμαρχος Παγγαίου Φ. Αναστασιάδης, αυτή την περίοδο ο Δήμος Παγγαίου, είναι σ΄ επικοινωνία με το διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Πλωμαρίτη, καθώς επίκειται η μετακόμιση του Ιατρείου Οφρυνίου, από το παλιό στο καινούριο κτήριο.

Το καινούριο κτήριο είναι έτοιμο εδώ και τρεις περίπου μήνες. Σημειώνουμε ότι με την απόφαση του υπουργού υγείας, εγκρίνεται από άποψη σκοπιμότητας η σύσταση και λειτουργία περιφερειακού ιατρείου, στην Τούζλα, ως αποκεντρωμένη μονάδα του ΠΕΔΥ, κέντρου υγείας Ελευθερούπολης, αρμοδιότητας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης. Χαρακτηρίζεται ταυτόχρονα πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο.

Όπως όλα δείχνουν οι υπηρεσίες υγείας θα προσφέρονται στο νέο κτήριο πολύ γρήγορα, γεγονός ευχάριστο καθώς η περιοχή το καλοκαίρι κατακλύζεται από επισκέπτες.