7 Απρ 2016

Πρωινός Τύπος: Η νέα ιστοσελίδα του Δ. Προσοτσάνης δίνει «βήμα» στους δημότες

Τη λειτουργίας της νέας του ιστοσελίδας www.city.prosotsani.gr με τίτλο «Ενεργός Πολίτης», γνωστοποίησε ο Δήμος Προσοτσάνης. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πόρταλ, που έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται σε κάθε οθόνη (smartphone, tablet, laptop, επιτραπέζιο υπολογιστή) και ενσωματώνει τρεις εφαρμογές:


Βελτιώνω την πόλη μου
Η εφαρμογή επιτρέπει σε όσους ζουν, εργάζονται ή επισκέπτονται το Δήμο Προσοτσάνης, να αναφέρουν τοπικά προβλήματα όπως: πεταμένα σκουπίδια, καμένες λάμπες ηλεκτροφωτισμού, σπασμένα πλακάκια στα πεζοδρόμια, παράνομες διαφημιστικές πινακίδες κλπ. Οι καταχωρήσεις συνοδεύονται από σχετική φωτογραφία. Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να κάνουν προτάσεις για τη βελτίωση των υποδομών της πόλης, αλλά και να σχολιάσουν και να δώσουν θετικές ψήφους στις υπάρχουσες καταχωρήσεις.

Αγγελίες
H εφαρμογή, επιτρέπει στους εγγεγραμμένους χρήστες να ανεβάσουν δωρεάν αγγελίες ανακοινώνοντας θέσεις εργασίας ή χαρίζοντας, πουλώντας και ανταλλάσοντας αντικείμενα που δε χρειάζονται.

Το βήμα του πολίτη
Το βήμα του πολίτη, είναι ένας διαδικτυακός τόπος συνάθροισης ιδεών και ανθρώπων.

Είναι μια εφαρμογή, όπου χρήστες με κοινά και όχι μόνο ενδιαφέροντα, μπορούν να τοποθετήσουν τις απόψεις τους πάνω σε ένα ή περισσότερα θέματα. Επίσης, μπορούν να δημιουργήσουν συζητήσεις, να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και να μοιράζονται πληροφορίες για θέματα ποικίλης ύλης, λειτουργώντας ως μία διαδικτυακή κοινότητα.

Για την πλήρη πρόσβαση στις εφαρμογές, απαιτείται εγγραφή και ενεργοποίηση του λογαριασμού από τους Διαχειριστές του ιστοχώρου.