7 Μαρ 2016

Δράμα: Ο τοίχος της καλοσύνης (video)

Η ιδέα του τοίχου ήρθε στη χώρα μας από πολύ μακριά. Στόχος αυτής της δράσης είναι να πάψουμε να βλέπουμε συνανθρώπους μας να ψάχνουν στα σκουπίδια και γενικότερα να βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.


Σε διάφορα σημεία της πόλης και των χωριών του Νομού Δράμας θα τοποθετήσουμε κρεμάστρες κατασκευασμένες για τον σκοπό αυτό. Ο καθένας θα μπορεί να αφήσει εκεί κάτι που δε χρειάζεται πια, αλλά που για κάποιον άλλο θα αποτελεί θησαυρό.

Η δημιουργία του τοίχου της καλοσύνης αποδεικνύει πως δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά για να προσφέρουμε βοήθεια σε ανθρώπους, που έχουν ανάγκη. Ένας τοίχος, μια κρεμάστρα και πολλή αγάπη αρκούν. Συνάνθρωποί μας άποροι και άστεγοι θα λάβουν ένα σημαντικό κομμάτι βοήθειας στον Γολγοθά που περνούν καθημερινά.

Η ανάγκη για αλληλεγγύη και προσφορά, η ενεργή συμμετοχή και ο σεβασμός προς την αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι οι βασικές αρχές μας. Επιθυμούμε να διατηρήσουμε την ανωνυμία μας, γιατί για μας η αλληλεγγύη είναι αξία, που πρέπει να παραμένει ανώνυμη γιατί αλλιώς ευτελίζεται. Πιστεύουμε ακράδαντα πως η προσωπική προβολή δεν είναι το ζητούμενο και δεν προσδοκούμε προσωπικές δάφνες.


Διαδώστε την ιδέα σε φίλους και γείτονες, ώστε να φροντίσουμε όλοι να μη μείνει καμία κρεμάστρα άδεια. Η δράση αυτή είναι μια ευκαιρία να βγούμε από τον μικρόκοσμό μας, να αναθεωρήσουμε και να επανέλθουμε στις αξίες της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού.

Βασιζόμαστε στις αγνές προθέσεις και στην καλή θέληση του καθενός και σας ευχαριστούμε θερμά, που από τα σπάργανα αγκαλιάσατε με τόση αγάπη και ενθουσιασμό αυτήν την δράση.
Η ομάδα του τοίχου της καλοσύνης στην Δράμα