7 Μαρ 2016

Δεν κατάφερε ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας να ανέβει στην Α Εθνική

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου ο Προκριματικός Όμιλος Α' Εθνικής (Π.Ο.Α. Α.Μ.Θ. 2016) ο οποίος δίνει την πρόκριση για μία θέση στην κορυφαία σκακιστική διοργάνωση της χώρας μας, το Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα (Α Εθνική). Μετά από ένα μήνα σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας, τα μέλη του συλλόγου μας κατέλαβαν την δεύτερη θέση του ομίλου, εξασφαλίζοντας έτσι την παραμονή του


 Ομίλου στην κατηγορία και για την επόμενη χρονιά, χάνοντας όμως την πρόκριση για το κορυφαίο σκακιστικό γεγονός.

Ήταν ένα μεγάλο όνειρο, το οποίο δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε, ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα και η πρόκριση στην αρχή φάνταζε απίθανη. Παρ' όλα αυτά, ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Συνοικισμού Κηφισιάς Σερρών (Π.Σ.Σ. Κηφισιάς Σερρών) με μία μεγάλη ανατροπή στο εντός έδρας παιχνίδι, αγωνιζόταν μέχρι και την τελευταία στιγμή για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Έτσι, ύστερα από την ήττα εντός έδρας από τον Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης, αγωνίστηκε στις 06/03 για τη ρεβάνς. Δυστυχώς όμως, η ομάδα της Ξάνθης αποδείχτηκε πολύ δυνατή και νιώθουμε την ανάγκη να την συγχαρούμε για την εξαιρετική αυτή πορεία (4/4) και να της ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Α' Εθνική.

Ο Σ.Ο. Δράμας αποτελεί λοιπόν πλέον, την πρώτη ομάδα στην ιστορία του δραμινού σκακιού που φτάνει τόσο κοντά στην πρόκριση και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παρά το πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η ομάδα μας αποδεικνύει συνεχώς την αξία της και θυμίζει σε όλους τη δυναμική παρουσία της στα τοπικά πρωταθλήματα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη του συλλόγου τα οποία στελέχωσαν την αγωνιστική ομάδα, τους προπονητές του Ομίλου που εργάζονται σκληρά για τη συνεχή πρόοδο (γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα συνεχή θετικά σημάδια και αποτελέσματα), καθώς και τους συνοδούς και γονείς των μικρών παιδιών.

Ακολουθούν τα συνοπτικά αποτελέσματα με τις αντίπαλες ομάδες:

1) Κυριακή 14/02/2016
Π.Σ.Σ. Κηφισιάς Σερρών - Σ.Ο. Δράμας 5,5 - 4,5
2) Κυριακή 21/02/2016
Σ.Ο. Δράμας - Π.Σ.Σ. Κηφισιάς Σερρών 7 - 3
3) Κυριακή 28/02/2016
Σ.Ο. Δράμας - Σ.Ο. Ξάνθης 4,5 - 5,5
4) Κυριακή 06/03/2016
Σ.Ο. Ξάνθης - Σ.Ο. Δράμας 8 - 2
Την αγωνιστική ομάδα στελέχωσαν (ανά σκακιέρα) οι:
1) Δεμιρτζόγλου Χρήστος
2) Ιωσηφίδης Ευάγγελος
3) Γανιαρίδης Παναγιώτης
4) Παπαοικονόμου Δημήτριος, Τονονίδης Αναστάσιος, Αλεξανδρίδης Χρήστος
5) Δερμεντζή Αικατερίνη
6) Κυριακίδου Χρυσούλα
7) Γκαρμπούνη Ευφημία
8) Χριστοφορίδης Βασίλειος, Γκαρμπούνης Αλέξιος
9) Λεϊλόγλου Νικόλαος
10) Καζάκος Μάρκος